2012-05-09 01:02:01
Φωτογραφία για Τέιλορ: Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ μέχρι το καλοκαίρι
Την άποψη ότι η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη έως το ερχόμενο καλοκαίρι εξέφρασε ο Τζον Τέιλορ, ιδρυτής και  Διευθύνων Σύμβουλος της FX Concepts LLC, ενός εκ των μεγαλύτερων κερδοσκοπικών κεφαλαίων (hedge funds) στον κόσμο.

«Αυτό το καλοκαίρι θεωρώ πως είναι πολύ πιθανό [να βγει η Ελλάδα από το ευρώ]», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τέιλορ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.

«Οι ευρωπαίοι δεν πρόκειται να τους δώσουν χρήματα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν πρόκειται να εγκρίνει [τίποτα], θα ξεμείνουν από λεφτά τον Ιούνιο», προσέθεσε ο κ. Τέιλορ.

«Νομίζω πως υπάρχει η αίσθηση ότι οι επιπτώσεις εξόδου της Ελλάδας [από την ΟΝΕ] δεν είναι τόσο κακές», συνέχισε ο κ. Τέιλορ, διευκρινίζοντας μάλιστα πως εάν η Ελλάδα όντως εγκαταλείψει το ευρώ, οι πρώην εταίροι της «θα μαζωχτούν και θα πουν, ‘πώς βοηθάω την Πορτογαλία και την Ισπανία’».

Τα σχόλια του Διευθύνοντα Συμβούλου της FX Concepts LLC δεν είναι απαραίτητα προφητικά, άλλωστε δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα των λόγων του, απηχούν όμως την εντεινόμενη αναζωπύρωση της συζήτησης γύρω από πτώχευση της Ελλάδας και επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.

Η συζήτηση αυτή αναμένεται να κλιμακωθεί κατά τις επόμενες ημέρες, καθώς η Ελλάδα παραμένει παραλυμένη από την ακυβερνησία και την πολιτική αβεβαιότητα.

πηγή:Bloomberg
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ