2012-05-09 04:19:28
Φωτογραφία για Ο Μόντι θέλει την Τουρκία στην Ε.Ε.
Συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα στη Ρώμη ο Ιταλός ομόλογός του Μάριο Μόντι στο πλαίσιο μιας ιταλοτουρκικής διακυβερνητικής διάσκεψης.

"Αποφασίσαμε την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας λαμβάνοντας υπόψη ότι το διμερές εμπόριο ξεπερνά ετησίως τα 21 δισ. δολάρια", δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας ο Μόντι υπογράμμισε ότι "η χώρα αυτή μπορεί να προσδώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια επιπλέον αξία από οικονομικής, στρατηγικής, γεωπολιτικής και πολιτιστικής άποψης". Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ΕΕ μπορεί να ωφεληθεί από την αισιοδοξία, την οικονομική ανάπτυξη και το νεανικό πληθυσμό της Τουρκίας και για το λόγο αυτό "πρέπει να συνδεθεί όλο και στενότερα με την ΕΕ μέχρι την πλήρη ένταξή της".

Ο Ερντογάν έκανε από την πλευρά του έδωσε την έμφαση στην οικονομική συνεργασίας Ρώμης-Άγκυρας στον οικοδομικό τομέα καθώς και σε αυτόν του τουρισμού, ενώ σε ό,τι αφορά την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ τόνισε ότι η ιταλική κυβέρνηση "στάθηκε πάντα στο πλευρό της Τουρκίας" και η υποστήριξή της "θα συνεχίσει να είναι πολύτιμη".

Μιλώντας για τη Συρία οι Μόντι και Ερντογάν επέμειναν ότι η λύση στην κρίση η οποία συνεχίζεται στη χώρα μπορεί να προέλθει μόνο από μία κοινή στάση της διεθνούς κοινότητας και ιδίως στο εσωτερικό του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ