2012-05-09 04:52:03
Φωτογραφία για Ένα βήμα πριν τον εμφύλιο η Συρία
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Κόφι Άναν, δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι... το ειρηνευτικό σχέδιό του είναι "αναμφίβολα η τελευταία ευκαιρία για να αποφευχθεί ο εμφύλιος πόλεμος" στη χώρα και προειδοποίησε ότι η μεσολάβησή του δεν γίνεται να συνεχιστεί επ' άπειρον.

Μιλώντας στο Συμβούλιο , ο Άναν είπε ότι ο συριακός στρατός χρησιμοποιεί πλέον λιγότερα βαρέα όπλα αλλά παραμένει σε διάφορες πόλεις σε όλη τη χώρα, καθώς οι συγκρούσεις και οι μαζικές συλλήψεις συνεχίζονται. Εξέφρασε επίσης το φόβο ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα ενταθούν, σημειώνοντας ότι γνωστοί ακτιβιστές, υποστηρικτές του ειρηνικού, μη βίαιου κινήματος, έχουν συλληφθεί από τις κρατικές υπηρεσίες.

Λίγες ώρες πριν εκθέσει ο Άναν στο Συμβούλιο την κατάσταση στη Συρία, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν είχε επίσης προειδοποιήσει ότι όλος ο κόσμος δίνει πλέον μάχη με το χρόνο "για να αποφευχθεί ένας πραγματικός εμφύλιος πόλεμος" στη χώρα αυτή. Παρόμοια τοποθέτηση έκανε και ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι.


Νωρίτερα σήμερα έξι άμαχοι σκοτώθηκαν στη Δαμασκό και στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χομς, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επίσης ο στρατός βομβάρδισε το Καλαάτ αλ-Μαντίκ, στην περιοχή της Χάμα και το Κρακ (Φρούριο) των Ιπποτών στη γειτονική επαρχία Χομς.

Την Δευτέρα, ημέρα διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στη Συρία , το Παρατηρητήριο μέτρησε 25 νεκρούς σε βίαια επεισόδια σε όλη τη χώρα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ