2015-10-16 15:47:06
Φωτογραφία για Σόρος: Υποστηρικτής της παράνομης μετανάστευσης
Ο δισεκατομμυριούχος υποστηρίζει την παράνομη μετανάστευση και προωθεί φιλελεύθερες πολιτικές, ισχυρίζεται η κυβέρνηση Όρμπαν. Ο Τζ. Σόρος έχει προτείνει ενιαίο ευρωπαϊκό σχέδιο οικονομικής στήριξης των αιτούντων ασύλου για δύο χρόνια.

Σόρος: Η ουγγρική κυβέρνηση κατηγορεί τη στάση του στο προσφυγικό

Κριτική δέχεται ο Τζόρτζ Σόρος στη χώρα του, την Ουγγαρία, όπου πολιτικοί τον κατηγορούν πως υποστηρίζει την παράνομη μετανάστευση εν μέσω της προσφυγικής κρίσης που πιέζει τη δεξιά κυβέρνηση, σύμφωνα με το CNBC.

Κυβερνητικοί εκπρόσωποι, περιλαμβανομένου του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, βάλλουν το δισεκατομμυριούχο τις τελευταίες εβδομάδες, ισχυριζόμενοι πως προωθεί φιλελεύθερες πολιτικές για τη μετανάστευση και πως υποστηρίζει μία σειρά οργανισμών μέσω της φιλανθρωπικής του δραστηριότητας υπέρ της δημοκρατίας, οι οποίοι ασκούν κριτική στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Όρμπαν έχει αντιμετωπίσει την κρίση.


Μέσα από κείμενα γνώμης που δημοσίευσαν οι Financial Times και Project Syndicate, ο Σόρος έχει τονίσει πως τα κράτη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως η Ουγγαρία, παραμελούν τις υποχρεώσεις τους σχετικά με το άσυλο. Ταυτόχρονα, πρότεινε -«με αμφιλεγόμενο τρόπο», όπως αναφέρει το διεθνές δίκτυο- πως ένα ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό σχέδιο για τους πρόσφυγες θα παρείχε σε κάθε αιτούντα ασύλου 16.800 δολάρια ετησίως για δύο χρόνια, βοηθώντας σε δαπάνες που αφορούν σε στέγαση, ιατρική φροντίδα και εκπαίδευση.

«(Ο Σόρος) εξακολουθεί να βομβαρδίζει το διεθνές κοινό με τα βαρυσήμαντα σχέδιά του, προφανώς, στο όνομα της πραγματικής ανιδιοτέλειας που έχει επιδείξει με τόσους πολλούς τρόπους στις χώρες όπου οι δραστηριότητές του έχουν επιφέρει τη χρεοκοπία τα τελευταία 30 χρόνια», υπογράμμισε σε συνέντευξη τύπου νωρίτερα μέσα στο μήνα ο Ούγγρος υπουργός, Γιάνος Λάζαρ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ