2012-05-09 07:39:42
Φωτογραφία για Δήλωση μετανοίας υπέρ ΣΥΡΙΖΑ
Σήφης Πολυμίλης

Έχει απόλυτα δίκιο ο κ. Τσίπρας που ζήτησε, ως ελάχιστη δήλωση μετανοίας από τους κ. κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, να πάρουν πίσω τις υπογραφές που έχουν στείλει στους ευρωπαίους, για να πειστεί ότι τον εμπιστεύονται να κυβερνήσει τη χώρα. Σπεύδω λοιπόν, έστω και ως τελευταίος τροχός της αμάξης να δηλώσω ευθύς αμέσως, ότι τόσο καιρό τώρα είχα παραπλανηθεί, από τους μειωμένης ελληνικότητας ηγέτες, όπως σωστά τους είχε χαρακτηρίσει ο αρχηγός του Σύριζα, που μας κυβερνούσαν και τούς ευρωπαίους τοκογλύφους δανειστές μας και θεωρούσα, κακώς κάκιστα, ότι η πολιτική του μνημονίου μπορεί να μας σώσει από τη χρεοκοπία.

Άλλωστε διαβάζοντας με προσοχή και επιμελώς το εκλογικό πρόγραμμα του Σύριζα, κατάλαβα ότι όλα αυτά ήταν μια σκέτη κοροϊδία. Ουσιαστικά όπως είχε προείπει, για εντελώς άλλους λόγους βέβαια ο Γ. Παπανδρέου λεφτά υπάρχουν άφθονα.

Ήμουν αφελής να πιστεύω τον κάθε Παπαδήμο, τον κάθε ΔΝΤ ή ευρωπαίο τοκογλύφο τσιράκι της Μέρκελ, αφού το πρόγραμμα του Σύριζα δίνει λύσεις χωρίς κόστος, χωρίς θυσίες, χωρίς χαράτσια, χωρίς ανεργία για κάθε πρόβλημα, Και για να προλάβω τυχόν αμφισβητίες σας μεταφέρω τις πλήρως εμπεριστατωμένες προτάσεις του.


Πρώτα από όλα λοιπόν θα γίνει επιλεκτική διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ή στην περίπτωση που μας βολεύει καλύτερα αναστολή εξυπηρέτησής του ώσπου να υπάρξει ανάκαμψη Κι αν τολμήσουν οι ευρωπαίοι τοκιστές να αντιδράσουν θα τους τινάξουμε το ευρώ στον αέρα. Ποιοι βλάκες λένε ότι λεφτά δεν υπάρχουν.

Στην Ελλάδα, όπως λέει το πρόγραμμα, παράγουμε κάθε χρόνο πάνω από 200 δισ. ευρώ που τα λυμαίνονται λίγοι. Θα φορολογήσουμε λοιπόν με συντελεστή 75% τα εισοδήματα από 500.000 ευρώ και πάνω και θα γεμίσουν τα κρατικά ταμεία Γιατί δεν είναι δυνατόν με τόσες βίλες και τόσα Καγιέν να υπάρχουν μόνο κάνα 2.000 που δηλώνουν αυτά τα εισοδήματα...

Έτσι, σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα θα επανέλθουν οι μισθοί στο ύψος που ήταν, όλες οι υπηρεσίες υγείας θα παρέχονται δωρεάν και σε όλους, όλα τα σχολεία θα έχουν δωρεάν σίτιση πρωί μεσημέρι, άρα οι οικογένειες δεν θα χρειάζεται να μαγειρεύουν, όλα τα δάνεια των νοικοκυριών θα πάρουν περίοδο χάριτος και θα μειωθεί το επιτόκιο, ενώ αν κάποιος δεν θα μπορεί να πληρώνει θα διαγράφεται αμέσως...

Φυσικά θα αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και θα μειωθεί ή και θα μηδενιστεί τελείως ο περιβόητος ΦΠΑ... Θα τακτοποιηθούν αμέσως όλοι οι συμβασιούχοι του δημοσίου σε πείσμα όσων έχουν βαλθεί να περιορίσουν το δήθεν σπάταλο δημόσιο, ενώ θα απαγορευθεί δια νόμου η παροχή εργασίας με μπλοκάκια και άλλα συναφή κόλπα. Και βεβαίως όταν βγαίνουμε στη σύνταξη θα παίρνουμε το 100% του τελευταίου μισθού, το 80% ως κύρια σύνταξη και το υπόλοιπο 20% ως επικουρική Ποιο ΠΑΣΟΚ, ποια ΝΔ λοιπόν σύντροφοι συναγωνιστές. Εδώ έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να ζούμε άνετα και ωραία, να γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας αγορές και τοκογλύφους και θα την αφήσουμε να πάει χαμένη; Τρέχοντας να ρίξουμε όλοι στις επόμενες εκλογές δαγκωτό στον κ. Τσίπρα για να περνάμε ζωή και κότα...

Τσίπρας: Βενιζέλος-Σαμαράς να στείλουν επιστολή μετάνοιας για το Μνημόνιο

Να σταματήσουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μιλούν για κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο ζήτησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας επιμένοντας στην πρότασή του για αριστερή κυβέρνηση στη βάση 5 αξόνων που παρουσίασε.

Ειδικότερα, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζοντας την στρατηγική με την οποία θα κινηθεί το κόμμα του, που πήρε σήμερα την διερευνητική εντολή από τον Κάρολο Παπούλια, είπε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι «ώριμη, συνειδητή πολιτική επιλογή» του ελληνικού λαού. «Ο λαός αποφάσισε. Ούτε 151 βουλευτές ούτε 51% στα δύο κόμματα» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «κάποιοι επιμένουν να ερμηνεύουν όπως τους βολεύει το εκλογικό αποτελεσμα».

«Τα κόμματα του Μνημονίου ήθελαν την πλειοψηφία για να ψηφίζουν τα μέτρα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, σημειώνοντας ότι «μερικές χιλιάδες ψήφοι και ο εκλογονοθευτικός νόμος μας στερεί το δικαίωμα σχηματισμού κυβέρνησης»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συνασπισμού υπογράμμισε ότι «η λαική ετυμηγορία καθιστά άκυρες τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών. Ας σταματήσουν ΠΑΣΟΚ ΝΔ να ζητούν κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το μνημόνιο. Αυτό δεν θα είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αλλά κυβέρνηση σωτηρίας του Μνημονίου.»

Αναφερόμενος στις συναντησεις που θα έχει αύριο με τον πρόεδρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να στείλουν οι δύο αρχηγοί επιστολή με την οποία θα αποκηρύττουν τις υπογραφές τους στο Μνημόνιο: «Αν οι κύριοι Βενιζέλος Σαμαράς έχουν μετανιώσει για τις επιλογές τους, τους καλώ μέχρι αύριο που θα τους συναντήσω να στείλουν επιστολή που θα αναφέρει ότι δεν ισχύει η υπογραφή τους στο Μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε:

«Αν δεν το πράξουν, τους καλώ να σταματησουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό γιατί δεν πείθουν τους ψηφοφόρους τους. Εμείς με την διερευνητική εντολή, θα πράξουμε ότι υποσχεθήκαμε, θα καταθέσουμε την πρότασή μας για αριστερή κυβέρνηση»

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε άνοιγμα στις δυνάμεις στις Αριστεράς αλλά και σε όλα τα κόμματα που απορρίπτουν το Μνημόνιο: «Όλες οι προτάσεις μας είναι στο τραπέζι του διαλόγου ως βάση συζήτησης με όλες τις αριστερές και οικολογικές δυνάμεις, μαζί με τις προτάσεις άλλων κομμάτων όπως του ΚΚΕ».

Για τις ανάγκες του παραπάνω διαλόγου, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τους «ελάχιστους άξονες» που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ:

Άμεση ακύρωση των μέτρων του Μνημονίου και των νόμων «που περικόπτουν μισθούς-συντάξεις»Ακύρωση των νόμων που καταργούν εργασιακά δικαιώματα και ειδικότερα το νόμο για τη μετενέργεια.Προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για το «βάθεμα της δημοκρατίας» με την καθιέρωση απλής αναλογικής και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργώνΔημόσιος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος, «που μένει στα χέρια όσων το χρεωκόπησαν».Δημιουργία διεθνούς Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος.Η κρίση δεν είναι ελληνική, αλλά πρέπει να βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για την στρατηγική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα προβλέπει την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα και, παράλληλα, την πρόσκληση σε ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους Πράσινους και Δημοκρατική Συμμαχία για συμμετοχή σε ενιαίο ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές με στόχο μια αριστερή κυβέρνηση με απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.

 http://www.iefimerida.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ