2012-05-09 09:07:03
Φωτογραφία για Επανένωση της Κεντροδεξιάς μεθοδεύει ο Α. Σαμαράς
Συνασπισμό των κεντροδεξιών δυνάμεων προαναγγέλλει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση του να προωθήσει... διαδικασίας επανένωσης με όλα τα κόμματα και τα στελέχη της κεντροδεξιάς.

Καταγγέλοοντας τον Αλέρξη Τσίπρα ότι διαμορφώνει ένα αριστερό αντι-ευρωπαϊκό μέτωπο που θα οδηγ’ήσει την χώρα εκτός ευρώ, ο Αντώνης Σαμαράς κατέστησε σαφές ότι θα επιδιώξει προσεγγίσεις για την δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου απέναντι των κομμάτων της κεντροδεξιάς που έχουν καθαρό ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ που σχεδιάζει εκτάκτως για αύριο την σύγκληση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος του, ανέφερε χαρακτηριστικά νμε αφορμή τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα:

«Έχει στο νου του ούτε τον Έλληνα πολίτη, ούτε το μέλλον του τόπου Θέλει απλά να συγκροτήσει αριστερό αντί-ευρωπαϊκό μέτωπο. Να ξέρει, όμως, ότι απέναντί του, τότε, θα βρει το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο. Και δεν θα περάσουν τα σχέδιά του. Πριν δύο χρόνια προειδοποιήσαμε τους οπαδούς του Μνημονίου ότι με την πολιτική τους διέλυαν τη χώρα. Τώρα δεν θα αφήσουμε τους οπαδούς του λαϊκισμού να αποτελειώσουν τη διάλυσή της.».


Το κλίμα έχει ωριμάσει,. Ιδίως μετά τα εκλογικά αποτελέσματα που οφείλονται στην πολυδιάσπαση της κεντροδεξιάς. Οι φωνές για επιστροφής της Ντόρας Μπακογιάννη, του Στέφανου Μάνου αλλά και του Γιώργου Καρατζαφέρη, πληθαίνουν.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είπε στο ΒΗΜΑ fm ότι «πρέπει να γίνει μια συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια επανασυσπείρωσης όλων των δυνάμεων που ιδεολογικά, πολιτικά και προγραμματικά μπορούν να εκφραστούν από την κεντρική ραχοκοκαλιά τη κεντροδεξιάς.»

Ιδιαίτερη σημασία προσδίδουν αρκετοί στο τηλεφώνημα που έκανε για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για να τον συλλυπηθεί για τον θάνατο της Μαρίκας Μητσοτάκη. Το τηλεφώνημα όμως ήταν μεγάλης διάρκειας και πολλοί θεωρούν ότι ήταν η αρχή για να λιώσουν οι πάγοι.

Ακόμη και πρώην βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας συζητούν το ενδεχόμενο επανένωσης της κεντροδεξιάς. Την ανάγκη να υπ0άρξουν συγκλίσεις ώστε να υπηρετηθεί το συμφέρον της πατρίδας υποστήριξε ο πρώην βουλευτής της ΔΗΣΥ Γιώργος Κοντογιάννης που βρίσκεται πολύ κοντά στην Ντόρα Μπακογιάννη.

Ανάληψη πρωτοβουλίας για επανένωση της κεντροδεξιάς, αφού λάβει έγκριση από τον Αντώνη Σαμαρά, προανήγγειλε ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στο Ράδιο 9 ενώ . Μέχρι σήμερα, υπέρ της επανένωσης της κεντροδεξιάς έχουν ταχθεί στελέχη όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και πολλοί άλλοι.

Η Ντόρα Μπακογιάννη προανήγγειλε διαβουλεύσεις με την δράση του Στέφανου Μάνου και την Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου. Η Δράση δεν αποκλείει τις συνεργασίες αλλά διαψεύδει ότι έχει επέλθει ήδη συμφωνίαμ και αναφέρει χαρακτηριστικά: «οι συνεργασίες είναι από μόνες τους δύσκολες και δεν διευκολύνονται από ανυπόστατα δημοσιεύματα.».

Όμως ο κ. Τζήμερος επιμένει το κόμμα του να κατέβει αυτόνομο στις επόμενες εκλογές. Από την πλευρά του ΛΑΟΣ ακόμη δεν λέχει υπάρξει ανταπόκριση , αν και πολλοί θεωρούν ότι στελέχη όπως ο Θάνος Πλεύρης θα στηρίξουν ανοιχτά την συσπείρωση της ευρύτερης παράταξης.

Ο Κώστας Καραμανλής εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος από τον κίνδυνο ακυβερνησίας αλλά διαμηνύει σε στελέχη της ΝΔ να μην εμπλέξουν το όνομα του σε οποιαδήποτε εσωκομματική συζήτηση, θεωρώντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει απερίσπαστος να πάρει τις όποιες αποφάσεις από δω και μπρός.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος που δεν εξελέγη, σχολίασε στο τουίτερ: «Κάποιοι λέγανε πριν δύο χρόνια πως ο Καραμανλής οδήγησε την ΝΔ σε "ιστορικό χαμηλό". Τώρα την βυθίσανε στον ιστορικό της πάτο.» Πιο αιχμηρός ήταν ο διαγραφείς Σωτήρης Χατζηγάκης. που ανέφερε στο BHMA fm: «Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος. Είναι επικίνδυνος. Θα γίνει τώρα, πλέον, αν επιμείνει να κρατάει την ηγεσία, ο Ζίγδης της δεξιάς.»

Η ιστοσελίδα.antinews.gr που στηρίζει ανοιχτά την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας απάντησε σε όσους , κυρίως κατί ίδιαν, επικρίνουν επιλογές του Αντώνη Σαμαρά: «Ποιος άραγε δυναμίτιζε τις προσπάθειες Σαμαρά την ώρα της εκλογικής μάχης μιλώντας συνεχώς για συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, την στιγμή που η ΝΔ πλήρωσε ακριβώς αυτήν; Που ήταν οι βουλευτές και οι στελεχάρες όταν ο Σαμαράς γυρνούσε όλη την Ελλάδα;»

http://www.briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συναγερμός και προσκλητήριο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Συναγερμός και προσκλητήριο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ