2012-05-09 09:31:02
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΕΙ
Συνεδρίασαν αργά το βράδυ της Τρίτης οι πρυτάνεις στο Ε.Μ.Πολυτεχνείο, καθώς, όπως αναφέρουν, τα οικονομικά τους προβλήματα είναι ασφυκτικά.

Το γεγονός ότι δεν έχουν απελευθερωθεί οι προϋπολογισμοί των ιδρυμάτων και συντηρούνται με δωδεκατημόρια (δόσεις) επειδή δεν έχουν εφαρμόσει επαρκώς το νέο νόμο, δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία των ιδρυμάτων αλλά και στη σίτιση και στέγαση των φοιτητών.

Μάλιστα το πρόβλημα θα γίνει ακόμη ασφυκτικότερο, καθώς τον Αύγουστο λήγει η θητεία των νυν διοικήσεων και αν δεν έχουν νέες διοικήσεις, τα Πανεπιστήμια θα μείνουν ακέφαλα.

Σήμερα θα συναντηθούν εκ νέου στο υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της σύσκεψης για την εφαρμογή του νέου νόμου και προτίθενται να θέσουν και πάλι θέμα απελευθέρωσης των προϋπολογισμών τους.

Τα ζητήματα που απασχολούν τα πανεπιστήμια, δηλαδή, η χρηματοδότηση και γενικώς η εφαρμογή του νέου Νόμου – Πλαισίου, αναμένεται να συζητηθούν εκτενώς και κατά τη συνάντηση των πρυτάνεων με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές στο πλαίσιο του διαλόγου του κόμματός του με τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ