2012-05-09 10:08:11
Φωτογραφία για Τα αποτελέσματα των εκλογών τρόμαξαν τους Ευρωπαίους...!!!
     Μπορεί οι εκλογές στην Ελλάδα να δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο τον γρίφο σχηματισμού κυβέρνησης, αναμφίβολα όμως επηρέασαν και συγκεκριμένα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη κι αλλαχού.

     Η Γερμανίδα καγκελάριος και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να αλλάξουν την στρατηγική τους στην αντιμετώπιση της κρίσης και να ακούσουν το μήνυμα των ψηφοφόρων, υποστήριξε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) .«Αυτό είναι το μήνυμα που έδωσαν οι αγορές και αυτό που έδωσαν οι ψηφοφόροι» ανέφερε ο Τσ.Νταλάρα σε συνέντευξή του στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το Βloomberg.

      Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, προσέθεσε με νόημα πως..., ηΓερμανίδα καγκελάριος και ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ πρέπει να συμφωνήσουν «όχι μόνο σε επιφανειακές διαπιστώσεις αλλά σε θεμελιώδη ζητήματα». Κατέληξε δε, λέγοντας ότι...,


οι Ευρωπαίοι ηγέτες, «δεν χρειάζεται να απομακρυνθούν από τις προσπάθειες που γίνονται με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, αλλά μία στροφή 30-45 μοιρών αξίζει να εξεταστεί» είπε ο αξιωματούχος.

     Στην ίδια γραμμή του κ. Νταλάρα, εμφανίστηκε κι ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλώντ Γιούνγκερ, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να απαιτούμε από τους πολίτες συνεχώς λιτότητα και να τους απογοητεύουμε χωρίς να δρομολογούμε αναπτυξιακές πολιτικές...!!!

       Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Γαλλία και στην Ελλάδα μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην ατζέντα της ανάπτυξης, επισήμανε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, συμμετέχοντας σε ανοικτή συζήτηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν. Σύμφωνα με τον ιταλό πρωθυπουργό..., «η Γερμανία επιμένει στο θέμα της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και ευτυχώς που στο παρελθόν υιοθέτησε αυτή την στάση. Αλλά στην Ιταλία, στην Γαλλία και σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα,  γίνεται έντονα αισθητή, τώρα, η ανάγκη της ανάπτυξης».
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ