2012-05-09 10:27:28
Φωτογραφία για ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 10ΛΕΠΤΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΛΙΣΤ...
Θα είχε ήδη εξασφαλίσει μια θέση στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας του επόμενου Champions League, ο Ολυμπιακός αν είχε αποκλείσει την Μέταλιστ με νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ανδρέας Δημάτος γράφει στην εφημερίδα «Goal» για το ματς με τους Ουκρανούς που... «στοιχειώνει» τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι πρέπει να κάνουν τώρα υπολογισμούς εν όψει της κλήρωσης στο Μονακό.

Αναλυτικά «Δεδομένα στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ θα βρισκόταν ο Ολυμπιακός, αν είχε αποκλείσει με νίκη στο «Καραϊσκάκης» τη Μέταλιστ και αν είχε αποφύγει το χειρότερο βράδυ σε ολόκληρη την εφετινή σεζόν του σε Ελλάδα και Ευρώπη! Το βράδυ της 16ης Μαρτίου στο Φάληρο φαίνεται ότι θα στοιχειώνει για πολύ ακόμα τον πρωταθλητή Ελλάδας...

Δεν πρόκειται πλέον για εικασία και θεωρία, αλλά για χειροπιαστή πραγματικότητα που προκύπτει από την τελική εικόνα του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ που αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο με την τελική εξέλιξη σε πολλά σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχουν ακόμα εκκρεμότητες ως προς την εκπροσώπησή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.


Από τα πρωταθλήματα των κορυφαίων χωρών στη βαθμολογία της UEFA αυτά που έχουν «κλειδώσει» στο 100% είναι μόνο αυτά της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πορτογαλίας.

Με τα τωρινά δεδομένα ο Ολυμπιακός έχει τον 18ο καλύτερο συντελεστή απ' όλες τις ομάδες που θα μετάσχουν στη νέα διοργάνωση, επίδοση που τον κατατάσσει στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας με την επιφύλαξη βεβαίως του καλοκαιρινού προκριματικού ως προς τους 15 μη πρωταθλητές που σε δύο γύρους θα παίξουν για πέντε εισιτήρια.

Περίπτωση να αλλάξει αυτό υπάρχει μόνο από την τελική εξέλιξη του αγγλικού αλλά και του ρωσικού πρωταθλήματος, αλλά με ελάχιστες πιθανότητες. Και αυτό γιατί στην Αγγλία φαίνεται πως Αρσεναλ και Τότεναμ θα κλείσουν το δρόμο στη Νιούκαστλ (ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να μπει η Τσέλσι αντί του τέταρτου με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ), ενώ και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που αγωνίζεται στο φινάλε με την αδιάφορη Ρούμπιν Καζάν όλα δείχνουν πως θα κρατήσει τη δεύτερη θέση που επανέκτησε στο ρωσικό πρωτάθλημα από Σπαρτάκ και Ντιναμό Μόσχας που είχαν χαμηλότερο συντελεστή από τον Ολυμπιακό.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα για να προλάβει ο Ολυμπιακός το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας θα πρέπει να περιμένει το καλοκαίρι τους δύο γύρους στον προκριματικό δρόμο των μη πρωταθλητών. Επί της ουσίας αυτό που θα επιθυμεί θα είναι τον αποκλεισμό δύο εκ των τεσσάρων ομάδων με υψηλότερο συντελεστή που θα πρέπει να περάσουν τη δοκιμασία των προκριματικών και είναι οι: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τότεναμ (αν είναι η τέταρτη στην Πρέμιερ), Μπράγκα και Ντιναμό Κιέβου ή Σαχτάρ (όποια έρθει δεύτερη στην Ουκρανία).

Τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό αν η Τσέλσι κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αυτήν την περίπτωση και οι τέσσερις αγγλικές ομάδες θα είναι απευθείας στους ομίλους και ο πρωταθλητής Ελλάδας από το δύο στα τέσσερα, θα ψάχνει πλέον το πιο δύσκολο στατιστικά δύο στα τρία...

Η χαμένη ευκαιρία...

Τι θα είχε συμβεί αν ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει με νίκη τη Μέταλιστ στο «Καραϊσκάκης», ακόμα και αν στους «8» του Γιουρόπα είχε μετά αποκλειστεί με δύο ήττες; Πολύ απλά θα είχε σήμερα υψηλότερο συντελεστή και από την Ντιναμό Κιέβου και από την πορτογαλική Μπράγκα, αλλά και από τη Μάντσεστερ Σίτι και θα φιγούραρε τώρα στη 15η θέση όλων των ομάδων του νέου Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Σε αυτό το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός θα ήταν 100% εξασφαλισμένος στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας του νέου Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς να ψάχνει αποκλεισμούς το καλοκαίρι. Το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, που με τα τωρινά δεδομένα θα δώσει ομάδα στον όμιλο του Ολυμπιακού στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, αποτελείται όπως είναι σήμερα τα πράγματα από Μπενφίκα, Σαχτάρ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ, Σάλκε, Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι και Μπράγκα.

Από την άλλη πλευρά μπορεί και να μην υπάρχουν σημαντικές διαφορές δυναμικότητας ανάμεσα σε δεύτερο και τρίτο γκρουπ δυναμικότητας του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, αν αναλογιστεί κανείς ότι ομάδες όπως οι γαλλικές Παρί Σεν Ζερμέν, Μονπελιέ και Λιλ, η πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους, αλλά και η πρωταθλήτρια Γερμανίας Ντόρτμουντ, όπως και η τέταρτη ομάδα από την Πριμέρα Ντιβιζιόν έχουν χαμηλό συντελεστή.

Το πρώτο γκρουπ

Στο μεταξύ, κατά 90% έχει κλειδώσει το γκρουπ των επικεφαλής του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, που θα αποτελείται από τις Μπαρτσελόνα, Γιουνάιτεντ, Μπάγερν, Ρεάλ, Αρσεναλ, Πόρτο, Μίλαν και Βαλένθια. Αν η Τσέλσι κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, θα μπει στη θέση της Βαλένθια, που θα κατέβει στο δεύτερο γκρουπ».

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. Μπαρτσελόνα/157.780

2. Γιουνάιτεντ/141.857

3. Μπάγερν/132.003

4. Ρεάλ Μ./121.780

5. Αρσεναλ/113.857

6. Πόρτο/98.069

7. Μίλαν/89.996

8. Βαλένθια/89.780

9. Μπενφίκα/87.069

10. Σαχτάρ/84.026

11. ΤΣΣΚΑ Μ./80.566

12. Ζενίτ/79.066

13. Σάλκε/78.003

14. Τότεναμ/66.857

15. Μάντσεστερ Σ./63.857

16. Μπράγκα/63.069

17. Ντιναμό Κ./62.026

18. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/61.420
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ