2015-10-22 11:51:05
Φωτογραφία για Πόσο ύπνο χρειάζεται το μωρό μου;
Η εταιρεία Gro Bag είναι μία αμιγώς Βρετανική επιχείρηση που βασικός της σκοπός είναι ο ασφαλής ύπνος των παιδιών. Για το σκοπό αυτό είναι σε συνεχή συνεργασία με το Lullaby Trustτο Βρετανικό Οργανισμο που ερευνά το θέμα του ασφαλούς ύπνου των μωρών και διαδίδει τα αποτελέσματα των ερευνών του με σκοπό να μειώσει τα κρούσματα αιφνίδιου θανάτου βρεφών SIDS.

Το eimaimama γνωρίζοντας πόσο απασχολεί τις νέες μαμάδες ο ύπνος του μωρού τους, εγκαινιάζει μία νέα στήλη, όπου η GroBag, θίγει θέματα που αφορούν στον ύπνο του μωρού και μας μεταφέρει την εμπειρία της από τη συνεργασία της με το Lullaby Trust και επαγγελματίες του χώρου με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με σκοπό την τελειοποίηση των υπνόσακων Gro.

Πόσο ύπνο χρειάζεται το μωρό μου;

Απάντηση της GroBag:

Τα μωράκια όσο μεγαλώνουν κοιμούνται και λιγότερο. Φυσικά δεν είναι όλα τα μωρά ίδια. Παρακάτω δίνουμε κάποιες βασικές γραμμές για τον ύπνο του μωρού, είμαστε όμως στη διάθεσή σας να απαντήσουμε κάθε ερώτημά σας.


0-6 Εβδομάδες

Τα μωρά σε αυτό το χρονικό διάστημα τείνουν να κοιμούνται 15-18 ώρες το 24ώρο. Ο ύπνος αυτός σχετίζεται άμεσα και με το τάϊσμα και θα δείτε ότι το μωράκι σας, αυτόν τον πρώτο καιρό μπορεί να ξυπνάει πολύ συχνά αναζητώντας το γάλα του.

6 εβδομάδες – 3 με 4 μήνες

Σε αυτό το στάδιο τα μωρά ξεκινούν και κοιμούνται για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και αναζητούν φαγητο λιγότερο συχνά. Είναι σύνηθες ένα μωρό 8 εβδομάδων να κοιμάται 6 ώρες συνεχόμενα τη νύχτα. Αυτός βέβαια είναι ο γενικός κανόνας. Άλλα μωρά το πετυχαίνουν νωρίτερα και άλλα αργότερα από τις 8 εβδομάδες.

Συνολικά σε αυτή την περίοδο, το μωρό σας κοιμάται ημερησίως λιγότερες ώρες από πριν. Ο ύπνος του υπολογίζεται σε 14-16 ώρες το 24ωρο, όμως κάθε ύπνος του διαρκεί περισσότερο και είναι πιο βαθύς.

4-6 Μηνών

Το πιθανότερο είναι πως σε αυτή την περίοδο το μωρό σας θα κοιμάται 6-10 ώρες κάθε νύχτα και θα παίρνει 2-3 υπνάκους μέσα στην ημέρα. Συνολικά στο 25ώρο θα κοιμάται 14 -15 ώρες.

6-12 Μηνών

Το μωρό σας χρειάζεται 13- 14 ώρες το 24ωρο. 10-12 ώρες τη νύχτα και δύο ακόμη ύπνους το πρωϊ και το απόγευμα. Το μωρό σας δεν έχει ανάγκη πια το νυχτερινό τάϊσμα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ