2012-05-09 11:42:02
Φωτογραφία για Διήμερη Λαογραφική Παράσταση - «Βρακάδες»
Ο Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γλυφάδας «Χοροστάσι» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση με τίτλο «Βρακάδες» η οποία θα... πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου 2012 και ώρα 20:00 στο Θέατρο «Δόρα Στράτου», στο Λόφο του Φιλοπάππου (Στάση Μετρό Ακρόπολη).

Ο Όμιλός μας στα πλαίσια της ενασχόλησής του με θέματα Λαογραφίας, αποφάσισε φέτος να αφιερώσει το παραπάνω διήμερο στην αντρική «βρακάδικη» ενδυμασία. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε το πλούτο της εκάστοτε ανδρικής παραδοσιακής φορεσιάς, ξεδιπλώνοντας παράλληλα τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του κάθε τόπου όχι μόνο στο μουσικοχορευτικό ρεπερτόριο αλλά και στις ενδυματολογικές του προτιμήσεις. Πόσο όμορφο είναι να ντύνεσαι, να χορεύεις και να τραγουδάς διαφορετικά και ταυτόχρονα να αποτελείς μέλος ενός ευρύτερου συνόλου.

Οι 300 περίπου χορευτές μας όλων των ηλικιών, η 20μελής ορχήστρα μας καθώς και πληθώρα τεχνικών και άλλων συντελεστών υπόσχονται να σας χαρίσουν δυο ιδιαίτερες βραδιές
. Το Σάββατο 19 Μαΐου θα παρουσιαστούν δρώμενα, χοροί και τραγούδια από την Ικαρία, την Κάρπαθο, την Κεφαλονιά, την Κάρυστο Ευβοίας, τον Μεσότοπο Λέσβου, τις Λεύκες Πάρου και την Κύθνο. Αντίστοιχα την Κυριακή 20 Μαΐου θα παρουσιαστούν δρώμενα, χοροί και τραγούδια από την Λήμνο, τα Κύθηρα, την Νάξο, την Σκύρο, την Χίο, τους Ασβεστάδες Έβρου, την Κέρκυρα και την Κρήτη. Επίσης στην εκδήλωση θα διατεθεί και έντυπο με λεπτομερή αναφορά στην παρουσία μας, με πλούσιο λαογραφικό και φωτογραφικό υλικό.

Σας περιμένουμε λοιπόν σε ένα ιστορικό θέατρο, 19 και 20 Μαΐου 2012, στις 20:00 (ώρα προσέλευσης: 19:30) και με γενική είσοδο 5 ευρώ, να διασκεδάσουμε, να ταξιδέψουμε, να μάθουμε, να θυμηθούμε και να συγκινηθούμε. Η παράδοση μπορεί και πρέπει να μας φέρει πιο κοντά.

Η παρουσία σας θα είναι χαρά και τιμή για εμάς!
xorostasi.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ