2015-10-24 20:47:00
Φωτογραφία για Με το ΜΠΛΕ του ΟΗΕ το Δημαρχείο των Ιωαννίνων [photo]
Τα Γιάννενα συμμετέχουν στον παγκόσμιο εορτασμό της 70ης επετείου... (1945-2015) από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με μια σειρά από εκδηλώσεις που ξεκίνησαν σήμερα και θα ολοκληρωθοούν την Τρίτη 27 Οκτωβρίου.

Τις «Ημέρες Ηνωμένων Εθνών στα Ιωάννινα» συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών και τα Ηνωμένα Έθνη (UNRIC).

Σήμερα το βράδυ το Δημαρχείο της πόλης φωταγωγήθηκε με το επίσημο χρώμα του ΟΗΕ, δηλαδή το μπλε.

Με αυτό τον τρόπο η πόλη των Ιωαννίνων συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία του «Ας φωτίσουμε τον κόσμο με το μπλε του ΟΗΕ» που διοργανώνει το Τμήμα Δημόσιας Πληροφόρησης του ΟΗΕ.

Το πρωί του Σαββάτου κατατέθηκε στεφάνι στα Ιωάννινα, στο Μνημείο Μπιζανομάχων, από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Παράλληλα για μια εβδομάδα από σήμερα Σάββατο 24/10, έως το Σάββατο 31/10, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (παλιά σφαγεία) θα εκτίθενται φωτογραφικά ντοκουμέντα από το αρχείο του ΟΗΕ που για πρώτη φορά παρουσιάζονται τυπωμένα στην Ελλάδα. Μάλιστα σε τρεις από τις φωτογραφίες αποτυπώνονται εικόνες από τη μεταπολεμική δράση του ΟΗΕ στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.


Η επίσημη τελετή εγκαινίων της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 8 το βράδυ

Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου και του 8ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, θα γνωρίσουν τον ΟΗΕ.

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας για την Ελλάδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης ΟΗΕ, Δημήτρης Φατούρος, θα μιλήσει με τους μαθητές των σχολείων για την αποστολή, τη δράση και τα ιδανικά των Ηνωμένων Εθνών.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ