2012-05-09 13:27:53
Φωτογραφία για ΙΒΚΟΒΙΤΣ: ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ...
Στο τουρκικό δίκτυο "NTV Spor" μίλησε, λίγο πριν η αποστολή του Ολυμπιακού αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη για το Final 4 της Ευρωλίγκας, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον Βασίλη Σπανούλη αλλά και στους οπαδούς των "αιωνίων".

Αναλυτικά Για τις διαφορές του φετινού Ολυμπιακού με τον περσινό:

«Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το μπάτζετ της περσινής ομάδας με αυτό της φετινής. Πράγματι, φέτος είναι χαμηλότερο και είχαμε δυσκολίες σε όλη τη σεζόν, όπως όλος ο κόσμος στην Ελλάδα. Είχα πει από την αρχή πως η ομάδα μας είναι νεανική και πως ελπίζω να απολαύσει ο κόσμος το παιχνίδι της, αλλά δεν βάλαμε μεγάλους στόχους. Σε ένα Final 4 φτάνεις βήμα-βήμα. Αρχίσαμε πολύ άσχημα στη διοργάνωση με μια βαριά ήττα από την Μπιλμπάο. Σκεφτήκαμε πως αν φτάναμε στο Top 16 θα ήταν πολύ σημαντικό για μας. Τα καταφέραμε. Μετά πέσαμε σε όμιλο με την ΤΣΣΚΑ, την Εφές και τη Γαλατάσαραϊ. Επίσης τα καταφέραμε. Είναι μεγάλη επιτυχία που φτάσαμε ως εδώ, βήμα-βήμα».


Για τη φετινή πρόκριση επί της Σιένα συγκριτικά με τον περσινό αποκλεισμό:

«Οι σειρές αυτές ήταν τελείως διαφορετικές. Πέρυσι εμείς είχαμε το πλεονέκτημα έδρας. Πέρυσι είχαμε πολύ καλή ομάδα, αλλά στις κρίσιμες στιγμές έβαλαν το εγώ τους πάνω από το σύνολο. Η σημερινή ομάδα δημιουργήθηκε πολύ γρήγορα και άρχισε να λειτουργεί σαν ένα ολοκληρωμένο σύνολο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με πέρυσι».

Για τον Βασίλη Σπανούλη και το ρόλο του στην ομάδα:

«Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης της ομάδας. Είναι μια μεγάλη προσωπικότητα κι ένας από τους πιο επαγγελματίες παίκτες που έχω συνεργαστεί στην καριέρα μου. Στο παρκέ βγάζει πάντα τον καλύτερό του εαυτό. Το έκανε από την εποχή του Παναθηναϊκού. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε έναν τέτοιο παίκτη, ειδικά από τη στιγμή που κάναμε ανανέωση στην ομάδα. Από την ομάδα που προ διετίας έφτασε στο Final 4, δεν έχει απομείνει κανένας. Η παρουσία του Σπανούλη σε ρόλο ηγέτη είναι πολύ σημαντική σε μία τόσο καινούρια και νεανική ομάδα».

Για το κλίμα μεταξύ των οπαδών των «αιωνίων»:

«Δεν πρέπει να βλέπουμε την άλλη ομάδα σαν εχθρό, αλλά σαν αντίπαλο. Οι οπαδοί πρέπει να υποστηρίζουν τη δική τους ομάδα και όχι να προκαλούν επεισόδια».

Για τη σχέση του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

«Η σχέση μας είναι αδερφική. Είμαστε κουμπάροι κι έχουμε εξαιρετική σχέση. Είμαι πολύ χαρούμενος που τον επέλεξα εγώ για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας. Ήταν 28 χρονών τότε, αλλά πολύ ταλαντούχος και ήταν συνεργάτης μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που διατηρούμε αυτή τη σχέση. Πλέον είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη».

Για την απόκτηση του Ιμπραήμ Κουτλουάι όταν ήταν στην ΑΕΚ:

«Ο Ίμπο είναι πολύ καλός φίλος μου και έχω γνωρίσει την οικογένειά του. Ο πατέρας του είναι από τους στενότερους φίλους μου. Τον γνώριζα από πριν, αλλά υποστήριξα την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα. Τότε ήταν παράξενο για έναν Τούρκο να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ιδέα αυτή δεν ήταν πολύ οικεία ούτε στη διοίκηση της ΑΕΚ. Ευτυχώς στο τέλος ο πρόεδρος πείστηκε και έγινε η μεταγραφή. Μετά τους σεισμούς σε Ελλάδα και Τουρκία, έγιναν σημαντικά βήματα στις σχέσεις των δύο λαών και η μεταγραφή του Κουτλουάι έπαιξε κάποιο ρόλο. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πολλοί Έλληνες βλέπουν τουρκικά σίριαλ και οι δύο λαοί ακούνε τραγούδια της άλλης χώρας».

Για τις εντυπώσεις του από την Κωνσταντινούπολη:

«Λατρεύω την Κωνσταντινούπολη. Μου αρέσει η πόλη, έχω πολύ καλούς φίλους εκεί και γενικά μου αρέσει πολύ η Τουρκία. Είναι ένα μέρος που πρέπει να πάει κάποιος. Έχω δει πολλά μέρη της χώρας».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΚΑΑΚΙΕ, ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ…
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΚΑΑΚΙΕ, ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ