2012-05-09 13:54:05
Φωτογραφία για Οι εξελίξεις είναι αναπόφευκτες
της Δήμητρας Αλεξάκη

Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν αυτό ακριβώς που έδειχναν εδώ και καιρό οι δημοσκοπήσεις.

Επιτέλους η κοινωνία αλλάζει το πολιτικό σκηνικό, δημιουργώντας προσδοκίες και μια νέα ελπίδα.

Οι πολίτες δεν υπέκυψαν στα όσα εκβιαστικά διλήμματα τέθηκαν, του τύπου η εμείς και η Μέρκελ η το χάος και έκαναν αυτό που όλη η κοινωνία ζητούσε. Άρχισαν να καθαρίζουν το τοπίο.

Το ΠΑΣΟΚ, μετά από αλλεπάλληλες κακουργηματικές και αντεθνικές πράξεις, οδηγείτε στον πολιτικό αποτεφρωτήρα και η ΝΔ βαδίζει και αυτή, σιγά-σιγά, στα δικά του χνάρια. Αν μάλιστα δεν υπήρχε το μπόνους των 50 εδρών, του τερατώδους εκλογικού νόμου, οι απώλειές της θα ήταν αρκετά μεγάλες.

Τα δύο αυτά κόμματα φέρουν ακέραια την ευθύνη για την καταστροφή της χώρας και στην συνέχεια, με αντάλλαγμα την διατήρηση και την νομή της εξουσίας, φέρουν την ευθύνη για την υπογραφή προδοτικών συμφωνιών, νόμων και μνημονίων, που υποτάσσουν την Ελλάδα στις διαταγές της Μέρκελ και στην πολιτική της, η οποία αμφισβητείται πλέον ανοικτά και για τα αποτελέσματά αλλά και για τους στόχους της.


Σήμερα επιχειρούν να εγκλωβίσουν και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το σάπιο παιγνίδι που παίζουν χρόνια σε βάρος της κοινωνίας, ισχυριζόμενοι ότι θα προσφέρουν ψήφο ανοχής η στήριξη σε αριστερή κυβέρνηση, νομίζοντας έτσι ότι θα ελέγχουν παρασκηνιακά την κατάσταση και θα συνεχίσουν την φαύλη εξουσία τους, ροκανίζοντας ταυτόχρονα το πολιτικό κεφάλαιο του κ. Τσίπρα.

Η κοινωνία του βάζει στο περιθώριο. Και όποιος πάει μαζί τους θα μπει και αυτός στο περιθώριο. Αν γίνουν πάλι εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα, με τις ευλογίες των Ελλήνων και όσο συνεχίζουν να τον κτυπάνε Σαμαράς και Βενιζέλος , θα ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Η κοινωνία είναι αηδιασμένη από τα δύο αυτά κόμματα και τα δεκανίκια τους.

Όσο για την Χρυσή Αυγή, την οποία χλευάζουν και λοιδορούν και δήθεν εκπλήσσονται από την εκλογική επιρροή της, ενώ οι ίδιοι φέρουν την ευθύνη γι αυτό, το ποσοστό της μπορεί να γίνει γρήγορα διψήφιο.

Αηδιασμένος ο ελληνικός λαός από ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, διεφθαρμένο, κυνικό και ιδιοτελές, φαίνεται να δίνει, για την ώρα, τα ηνία στην αριστερά και να ενισχύει ταυτόχρονα την άκρα δεξιά για να κρατάει την ισορροπία.

Οι πολιτικές διεργασίες και οι αλλαγές στην καρδιά του πολιτικού συστήματος τώρα αρχίζουν και παρά τις απειλές, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία την οποία θα υποστεί η κοινωνία το επόμενο διάστημα, οι εξελίξεις είναι αναπόφευκτες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ