2012-05-09 13:50:05
Φωτογραφία για Ο διοικητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού απείλησε με επανάληψη των επιθέσεων
Ο διοικητής της μεγαλύτερης ένοπλης οργάνωσης των αντικαθεστωτικών στη Συρία απείλησε με επανάληψη των επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων του προέδρου... Μπασάρ αλ-'Ασαντ, τονίζοντας ότι δεν μπορεί πλέον να μένει απαθής ενώ συνεχίζεται η καταστολή των διαδηλώσεων, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα παναραβικής εφημερίδας.

Η δήλωση του συνταγματάρχη Ριαντ αλ-Ασάαντ, διοικητή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, θα καταφέρει νέο πλήγμα στη συμφωνία εκεχειρίας, για την παραβίαση της οποίας αλληλοκατηγορούνται οι δυο πλευρές.

"Δε θα καθήσουμε με σταυρωμένα τα χέρια γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε ενώ συνεχίζονται οι δολοφονίες, οι συλλήψεις και οι βομβαρδισμοί παρά την παρουσία των παρατηρητών του ΟΗΕ, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε ψευδομάρτυρες", τόνισε ο Ασάαντ, σύμφωνα με την εφημερίδα Ασάρκ αλ-Αουσάτ.

"Ο λαός μας ζητεί να τον υπερασπιστούμε καθώς δε γίνεται καμία σοβαρή ενέργεια από την πλευρά του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο δίνει στο καθεστώς την ευκαιρία να διαπράττει περισσότερα εγκλήματα", πρόσθεσε.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ασάαντ τόνισε ότι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έχει εξετάσει μια νέα στρατηγική για να καταστήσει πιο αποτελεσματικές τις επιθέσεις του.

Σε ερώτηση εάν στόχος της νέας αυτής στρατηγικής είναι οι βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις σε κέντρα ασφαλείας της συριακής κυβέρνησης, ο Ασάαντ τόνισε: Οι βομβαρδισμοί δεν είναι στη φιλοσοφία μας και δεν τους χρειαζόμαστε. Στόχος μας είναι στρατιωτικά οχήματα και χρησιμοποιούμε μόνο εκρηκτικούς μηχανισμούς".

Ο Ασάαντ δήλωσε τέλος ότι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έχει αποσυρθεί από τις πόλεις για να δώσει στο σχέδιο 'Αναν την ευκαιρία να επιτύχει.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβαρδίζουν κατά διαστήματα σήμερα την πόλη Ντούμα κοντά στη Δαμασκό με αποτέλεσμα να έχει χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος στην περιοχή Ιντλέμπ, τα ξημερώματα.
onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ