2012-05-09 14:14:21
Φωτογραφία για Ο ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ... ΣΤΙΓΜΕΣ FINAL4!
Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού και παλαίμαχος παίκτης των ερυθρόλευκων, Μίλαν Τόμιτς, αποκαλύπτει στο "gazzetta.gr" ανέκδοτες ιστορίες από τα έξι Final Four που έχει βρεθεί με τον Θρύλο.

Αναλυτικά Ο Μίλαν Τόμιτς αποκάλυψε μια ανέκδοτη ιστορία από κάθε ένα από τα έξι Final Four στα οποία έχει πάρει μέρος ως μέλος των «ερυθρολεύκων». Από τον άφαντο Τάρπλεϊ και τον οδηγό Ντράγκαν Τάρλατς ως τον Μίλος Τεόντοσιτς με τον ορό.

1994 ΤΕΛ ΑΒΙΒ- Που είναι ο Ρόι, οέο;

«Η αλήθεια είναι πως έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από το πρώτο μας Final Four, αλλά αυτή την ιστορία θα την θυμάμαι για πάντα. Θυμάμαι λοιπόν πως στο ξενοδοχείο που βρισκόμασταν, λίγο πριν την τελευταία μας προπόνηση πριν τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, είχαμε χάσει για περίπου 10 λεπτά τον Ρόι Τάρπλεϊ. Αποτέλεσμα ήταν να "τρελαθεί" ο Γιάννης Ιωαννίδης. Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν απίστευτες αφού τον ψάχναμε σε όλο το ξενοδοχείο, αλλά τελικά τον βρήκαμε. Τριγυρνούσε μέσα στο ξενοδοχείο και είχε ξεχάσει το ραντεβού που είχαμε δώσει (γέλια)».


1995 ΣΑΡΑΓΟΣΑ-Δεν θυμάμαι ποιο ήταν το σύστημα

«Από το Final Four που είχε γίνει στη Σαραγόσα θυμάμαι τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό και το τρίποντο που είχα βάλει και είχε γίνει τόση συζήτηση. Η αλήθεια είναι πως έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι ποια ήταν η εντολή που μας είχε δώσει ο Γιάννης Ιωαννίδης για εκείνη την επίθεση. Δεν θυμάμαι καν εάν υπήρχε σύστημα, κάτι που φάνηκε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα (γέλια). Φυσικά και αστειεύομαι, υπήρχε πλάνο, αλλά εκείνη τη στιγμή ένιωθα καλά, πίστευα πως θα το βάλω, γι' αυτό και σούταρα. Τα συναισθήματα που με κυρίευσαν εκείνη τη στιγμή, απλά δεν περιγράφονται».

1997 ΡΩΜΗ-Ο... οδηγός Τάρλατς

«Δεν ξέρω αν θυμάμαι περισσότερα πράγματα από το Final Four της Ρώμης επειδή κατακτήσαμε τον τίτλο ή επειδή είναι κάπως πιο πρόσφατο, αλλά έχει περισσότερες "εικόνες". Σίγουρα θα θυμάμαι για πάντα τον κόσμο του Ολυμπιακού, ο οποίος μας έκανε να πιστέψουμε πως παίζουμε στην έδρα μας. Ήταν απίστευτη η ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει. Όσο για τα όσα ακολούθησαν την κατάκτηση του τροπαίου, απερίγραπτα. Θυμάμαι τον Ντράγκαν Τάρλατς να. οδηγεί το πούλμαν που θα μας μετέφερε στο ξενοδοχείο. Είχε καθίσει στη θέση του οδηγού και το πήγαινε μπροστά-πίσω συνέχεια και δεν μπορούσαμε να επιβιβαστούμε για να φύγουμε (γέλια). Επίσης, η βόλτα που μας πήγε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς την μέρα πριν τον τελικό, μας χαλάρωσε απίστευτα. Ήταν και αυτό ένα από τα κλειδιά».

1999 ΜΟΝΑΧΟ-Σκληρή ήττα

«Εκείνη η χρονιά ήταν γενικά δύσκολη. Και η ήττα στον ημιτελικό από τη Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν σκληρή. Δεν το περιμέναμε να πω την αλήθεια. Αυτό που μου έχει μείνει από αυτό το Final Four ήταν το γεγονός πως οι περισσότεροι φίλαθλοι μας ήρθαν στο γήπεδο λίγα λεπτά αφού είχε αρχίσει το ματς και πραγματικά αναρωτιόμασταν τι είχε συμβεί. Δεν θυμάμαι γιατί είχαν αργήσει τόσο, θυμάμαι είχε έρθει και ο αδερφός μου τότε και είχε αργήσει και αυτός να μπει στο γήπεδο».

2009 ΒΕΡΟΛΙΝΟ-Ο τραυματισμός του Παναγιώτη

«Τα Final Four δεν είναι μόνο καλές στιγμές. Μου έχουν μείνει και πράγματα που με πείραξαν ή με πλήγωσαν ή χάλασαν τα σχέδια της ομάδας. Όπως αυτό που είχε συμβεί το 2009 στο Βερολίνο με τον τραυματισμό του Παναγιώτη Βασιλόπουλου. Ήταν κάτι πολύ άσχημο που είχε "χτυπήσει" και την ψυχολογία της ομάδας, μόλις μια μέρα πριν τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. Πραγματικά είχαν στεναχωρηθεί πάρα πολύ όλοι μέσα στην ομάδα. Από το Βερολίνο, όμως, θα κρατήσω την εξαιρετική παρουσία των φιλάθλων που έδειξαν πως αν θέλουν μπορούν».

2010 ΠΑΡΙΣΙ-Ο Μίλος με τον ορό

«Δυστυχώς για δεύτερο συνεχόμενο Final Four είχαμε πρόβλημα τραυματισμού. Ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκας εκείνη τη σεζόν, υπέφερε από γαστρεντερίτιδα την ημέρα πριν τον ημιτελικό και μάλιστα όταν τον είδα με τον ορό στο χέρι, σφίχτηκε το στομάχι μου. Είναι από τις στιγμές που εύχεσαι να μην υπάρχουν για έναν αθλητή. Αλλά δυστυχώς είναι και αυτές μέσα στο παιχνίδι. Αυτή η εικόνα του Τεόντοσιτς μου έχει μείνει».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ