2012-05-09 14:33:03
Φωτογραφία για Τα Ελληνικά αεροδρόμια είναι τα φθηνότερα της Ευρώπης
Μέχρι και τα τέλη του έτους τα αεροσκάφη θα μπορούν να προσγειώνονται και να απογειώνονται σε 13 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για την χρήση των υπηρεσιών τους, κάνοντας τα ελληνικά αεροδρόμια τα φθηνότερα της Ευρώπης. Με την απόφασή του αυτή ο υπουργός Μεταφορών προσπαθεί να δώσει μια ώθηση στον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να μειωθεί την φετινή χρονιά κατά 10% περίπου.

Ειδικότερα η απόφαση αφορά στα τέλη που πληρώνουν οι αεροπορικές εταιρίες ως ανταπόδοση των υπηρεσιών που τους παρέχονται κατά τη διαδικασία προσγείωσης και παραμονής αεροσκαφών σε όλα τα κρατικά αεροδρόμια της Ελλάδας, πλην του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Η μείωση δεν αφορά στο λεγόμενο «Σπατόσημο», δηλαδή το τέλος ανάπτυξης αεροδρομίων και άλλους φόρους, που καταβάλλονται κανονικά από τις αεροπορικές εταιρείες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος του μέτρου είναι η αύξηση των πτήσεων, τακτικών, τσάρτερ και εμπορικών, προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας για την ενίσχυση του τουρισμού.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ