2012-05-09 14:46:19
Φωτογραφία για ΔΝΤ: Η Γερμανία να κάνει περισσότερα για την κρίση χρέους
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάλεσε τη Γερμανία να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη χρησιμοποιώντας το ειδικό της βάρος ως η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη.

Σημειώνοντας ότι οι προοπτικές για την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας είναι θετικές παρά το αβέβαιο outlook λόγω της κρίσης χρέους, το ΔΝΤ επισημαίνει ότι οι κορυφαίες προτεραιότητες για το Βερολίνο θα πρέπει να είναι η τόνωση της εγχώριας ανάπτυξης, η διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας και η παροχή βοήθειας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη.

“Ο βασικός κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Γερμανία είναι η αναζωπύρωση της κρίσης χρέους η οποία θα μεταδοθεί απευθείας στη Γερμανία μέσω πραγματικών και οικονομικών καναλιών και εμμέσως μέσω της υποχώρησης της εμπιστοσύνης στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά”, σημειώνει το ΔΝΤ στην τελευταία έκθεση για την οικονομία της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο του ΔΝΤ σημειώνει ότι τα μέτρα λιτότητας και τα μεταρρυθμιστικά προγράμματα στις πιο αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να συμπληρωθούν από μια πιο ισχυρή πανευρωπαϊκή αρχιτεκτονική.

“Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη χρήση των διαρθρωτικών ταμείων της Ε.Ε. και την αυξημένη δανειοδοτική ικανότητα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ)”, αναφέρει το ΔΝΤ.
Πηγή
kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
FACEBOOK-TWITTER ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
FACEBOOK-TWITTER ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ