2012-05-09 14:50:03
Φωτογραφία για Αρχαία Ολυμπία: Επί ποδός οι Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας
Συναγερμός έχει σημάνει στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και σε αυτές της υπόλοιπης Πελοποννήσου, εκατοντάδες αστυνομικοί των... οποίων με εντολή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. έχουν σπεύσει να ενισχύσουν το έργο των συναδέλφων τους από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας με αφορμή την κορύφωση των εκδηλώσεων αύριο για την Αφή της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 που θα γίνουν στο Λονδίνο.

Η πληροφορία μάλιστα που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί, και μάλλον μόνο την τελευταία στιγμή αναμένεται να ανακοινωθεί καθώς παραμένει ως επτασφράγιστο μυστικό, πως αύριο στην Τελετή που θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία είναι πιθανόν να φθάσει και μέλος της Βασιλικής Οικογένειας της Αγγλίας, έχει κάνει την Αστυνομία να λαμβάνει ακόμα περισσότερα μέτρα ασφαλείας.

Στην περιοχή βρίσκεται ήδη από σήμερα και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Ιωάννης Σιάμος προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες της Αστυνομίας αλλά και να επιθεωρήσει τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας τα οποία έχουν ληφθεί.


Όλα τα φλας πάντως αύριο θα είναι στραμμένα στη χώρα μας και ιδίως στην Αρχαία Ολυμπία, όπου εκεί η πρωθιέρεια και ηθοποιός Ινώ Μενεγάκη θα ανάψει την ολυμπιακή φλόγα και από εκεί θα ξεκινήσει το ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο για να καταλήξει στο Λονδίνο όταν θα κηρυχθεί η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μπορεί οι υπεύθυνοι της τελετής Αφής να αναφέρουν πως εξαιτίας των οικονομικών ζητημάτων και της κρίσης οι εκδηλώσεις θα είναι πιο «μαζεμένες» όμως η λίστα των καλεσμένων μάλλον θα είναι λαμπερή Το μήνυμα της Σκότλαντ Γιαρντ, η… αναμονή και οι καλεσμένοι

Πριν λίγες ημέρες η βρετανική αστυνομία Σκότλαντ Γιάρντ είχε αποστείλει προς την ΕΛ.ΑΣ. μήνυμα στο οποίο αναφερόταν πως θα παραστεί μέλος της αγγλικής βασιλικής οικογένειας, όμως για λόγους ασφαλείας, δε θα αναφερθεί ποιο θα είναι αυτό και πως θα ενημερωθούν μόλις λίγες ώρες πριν από την άφιξή του. Φήμες, όπως ανέφεραν και πριν μερικές ημέρες αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, φέρνουν στην Ελλάδα την πριγκίπισσα Άννα ή και τον αδελφό της, διάδοχο Κάρολο.

Πάντως το σίγουρο είναι ένα: Πως δεν υπάρχει ούτε ένα ελεύθερο δωμάτιο στα ξενοδοχεία της Αρχαίας Ολυμπίας και της γύρω περιοχής. Είναι όλα κλεισμένα από δημοσιογράφους, τουρίστες, τηλεοπτικά συνεργεία αλλά και επισήμους από την Αγγλία και την Ελλάδα που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

Να σημειωθεί πως την Τελετή θα παρακολουθήσουν και επιβάτες κρουαζιερόπλοιου που αναμένεται να καταφθάσει στο γειτονικό λιμάνι του Κατάκολου.

Επιπλέον στην Αρχαία Ολυμπία για την τελετή θα βρεθεί από σήμερα και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ. Ο κ. Ρογκ θα ανακηρυχθεί σήμερα το απόγευμα επίτιμος δημότης Αρχαίας Ολυμπίας, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του οικείου Δήμου. Επίσης θα έχει ανεπίσημη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα και τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά.

Το πρόγραμμα των αυριανών εκδηλώσεων

Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας γίνεται παραδοσιακά στην Αρχαία Ολυμπία. Σύμφωνα με το τελετουργικό, την Αφή την κάνει η Πρωθιέρεια στο χώρο του ναού της Ήρας (Ηραίον), που βρίσκεται απέναντι από το ναό του Δία, στο αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Εκεί η πρωθιέρεια ζητά τη βοήθεια του θεού του ήλιου Απόλλωνα ώστε να ανάψει η δάδα απαγγέλοντας την επίκληση.

Αύριο Πέμπτη θα γίνει η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας των ΧΧΧ Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012» με πρώτο λαμπαδηδρόμο να έχει ήδη οριστεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα Σπύρος Γιαννιώτης.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 11.25 π.μ. Πέρας προσέλευσης επισήμων, στις 11.30 το πρωί ξεκινά η Έναρξη της Τελετής που περιλαμβάνει Ανάκρουση Ολυμπιακού Ύμνου – Έπαρση Ολυμπιακής Σημαίας, Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου του Ηνωμένου Βασιλείου- Έπαρση Σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας – Έπαρση Ελληνικής Σημαίας, Απαγγελία αποσπάσματος του ποιήματος «ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ OΛΥΜΠΙΑΣ», Χαιρετισμό Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιου Κοτζά, Χαιρετισμό Προέδρου Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Σπύρου Ζαννιά, Χαιρετισμό Προέδρου Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Jacques Rogge, Χαιρετισμό Προέδρου Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου, Χαιρετισμό Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής «Λονδίνο 2012», Λόρδου Sebastian Coe, Προσφορά αναμνηστικού δώρου από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Λονδίνο 2012», Λόρδου Sebastian Coe και είσοδο επισήμων στο Ναό της Ηρας.

Στις 11.55 π.μ. ξεκινά το Τελετουργικό της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ναό της Ήρας. Είσοδος Πρωθιέρειας και Ιερειών με την Ολυμπιακή Φλόγα στο Αρχαίο Στάδιο. Παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας από την Πρωθιέρεια στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο.

Λίγο αργότερα και ώρα 12.25 μεσημ. θα αναχωρήσει ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος και θα γίνει πέρασμα από το Άλσος Πιερ Ντε Κουμπερτέν, ξεκινώντας έτσι την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ