2012-05-09 17:04:00
Φωτογραφία για Ο ΓΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ... ΠΕΙΡΑΙΑ! *ΒΙΝΤΕΟ*
Ο Κριστιάν Καρεμπέ θα τιμηθεί στην φιέστα του Ολυμπιακού και το "woop.gr" μας θυμίζει την πορεία του μέχρι και την άφιξή του στην Ελλάδα Αναλυτικά το αφιέρωμα για το πέρασμά του Γάλλου από την Ελλάδα:

Ο 41χρονος, πλέον, Κριστιάν έπαιξε στην καριέρα του σε μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης με αποκορύφωμα την τριετία 1997-2000 όπου και αγωνίστηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας συνολικά 51 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Καρεμπέ άρχισε την καριέρα του στην Νάντ και από τα πρώτα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας έδειξε ότι είχε τόσο το ταλέντο όσο και την όρεξη για δουλειά έτσι ώστε να εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ της Ευρώπης. Την σεζόν 1994-1995 η Ναντ κατέκτησε το Σαμπιονά και ο Καρεμπέ χαρακτηρίστηκε ένας από τους πρωτεργάτες αυτής της επιτυχίας.

Η Σαμπντόρια από την Ιταλία ήταν η πρώτη ομάδα που διέκρινε το ταλέντο του και κατάφερε να τον κάνει δικό της το καλοκαίρι του 1995.


Οι εντυπωσιακές δύο χρονιές που έκανε στο Καμπιονάτο όπως είναι φυσικό κέντρισαν το ενδιαφέρον πολλών μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης. Νικήτρια στην μάχη τελικά αποδείχθηκε η Βασίλισσα Ρεάλ, μιας και για χάρη της ο Κριστιάν μετακόμισε στην Μαδρίτη.

Με την Ρεάλ συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και μέσα σε τρια χρόνια παρουσίας κέρδισε 2 Τσάμπιονς Λίγκ (1997-1998, 1999-2000). Οι επιτυχίες σε αυτά τα τρια χρόνια δεν ήρθαν μόνο σε συλλογικό επίπεδο αλλά και σε εθνικό, με την Γαλλία (βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ο Καρεμπέ από το 1995) να κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1998 και το Πανευρωπαϊκό το 2000.

Το καλοκαίρι του 2000 ο Κριστιάν Καρεμπέ αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα για μια αλλαγή και δοκιμάζει τις δυνατότητες του στην Πρέμιερ Λιγκ και συγκεκριμένα στην Μίντλεσμπρο. Στην μοναδική του χρονιά στο Αγγλικό Πρωτάθλημα ο Καρεμπέ είχε 33 συμμετοχές και 4 γκολ.

Κάπου εκεί μπήκε στην ζωή του η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός!

Η μεταγραφή του στους Πρωταθλητές Ελλάδος σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις τον φιλάθλων του. Και από ότι αποδείχθηκε στην συνέχεια όχι άδικα. Ο Κριστιάν Καρεμπέ τα 3 χρόνια που αγωνίστηκε στους Πειραιώτες έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Η δύναμη, η ταχύτητά του αλλά πάνω από όλα το πάθος που έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο ήταν μερικά από τα στοιχεία που τον έκαναν κάτι παραπάνω από αγαπητό στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Με την ομάδα του Πειραιά κατέκτησε 2 Πρωταθλήματα Ελλάδος, τα οποία γιόρτασε λες και ήταν τα πρώτα της καριέρας του. Ο Κριστιάν Καρεμπέ αποχώρησε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2004 και τελικά δύο χρόνια μετά (αγωνίστηκε σε Σερβέτ και Μπαστιά) ολοκλήρωσε την μεγάλη και αν μη τι άλλο επιτυχημένη καριέρα του.

Ακόμα όμως και μετά το τέλος της καριέρας του, ο Καρεμπέ δεν ξέχασε ποτέ τον Ολυμπιακό. Ενδεικτικό είναι ότι όταν η διοίκηση του Ολυμπιακού το 2010 διοργάνωσε το Φιλικό Κατά της Φτώχειας στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Γάλλος ήταν από τους πρώτους που δήλωσαν ότι θα δώσουν το παρόν.

Οι καλές σχέσεις το δύο πλευρών επιβεβαιώνονται για ακόμα μια φορά, μιας και ο Κριστιάν Καρεμπέ θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στην σημερινή φιέστα.

Για να δείτε ένα βίντεο - αφιέρωμα για τον Γάλλο και το πέρασμά του από την Ελλάδα, πατήστε ΕΔΩ
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σήμερα παρών στη φιέστα...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σήμερα παρών στη φιέστα...
Οι τρεις προοπτικές…
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι τρεις προοπτικές…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ