2015-11-03 22:00:58
Φωτογραφία για ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ...!
Μεγάλο αφιέρωμα στο ανεπανάληπτο επίτευγμα της Ακαδημίας Πόλο του Ολυμπιακού, με φωτογράφηση των αθλητριών και συνέντευξη των προπονητών που οδήγησαν τέσσερα διαφορετικά ηλικιακά τμήματα στις αντίστοιχες κατακτήσεις των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων!

Τέσσερις παρουσίες σε τελικές φάσεις ηλικιακών πρωταθλημάτων. Τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς. Τέσσερις κατακτήσεις πρωταθλημάτων. Μόλις μια ισοπαλία και μια ήττα στον συνολικό απολογισμό της παρουσίας όλων των τμημάτων της Ακαδημίας Υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία.

Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής στην κατηγορία των Νεανίδων.

Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής στην κατηγορία των Νέων Γυναικών.

Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής στην κατηγορία των Κορασίδων.

Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής στην κατηγορία των Μίνι Κορασίδων.

Αυτό είναι το ανεπανάληπτο επίτευγμα της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας Πόλο για τη σεζόν 2014-2015. Μια σεζόν που στην κορυφή της πυραμίδας των τίτλων βρίσκεται η κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης και ακολουθεί το Πρωτάθλημα Ελλάδας από τις Γυναίκες. Άθροισμα; Έξι τίτλοι στο γυναικείο πόλο. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε ό,τι κούπα διεκδίκησαν τα τμήματα του από το πιο μικρό ηλικιακά μέχρι το πιο μεγάλο. Συμπέρασμα; Τίποτα δεν γίνεται τυχαία..


Με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος στις Μίνι Κορασίδες με την οποία ολοκληρώθηκε τυπικά η σεζόν 2014-2015 το osfp.gr παρουσιάζει μια συνέντευξη και ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στην «ερυθρόλευκη» Ακαδημία. Οι προπονητές των τμημάτων της Ακαδημίας, Γιάννης Μπενόπουλος και Κώστας Χατζηδάκης με τον έφορο κ. Κώστα Γούρα, «θυμούνται» τους τέσσερις τελικούς, κάνουν τον απολογισμό της χρονιάς και «ερμηνεύουν» το ερυθρόλευκο καρέ των τίτλων Καταρχήν ένα πρώτο σχόλιο για το σπουδαίο αυτό επίτευγμα...

Γ. Μ.: «Η χρονιά κλείνει με το «4Χ4» για την Ακαδημία και το «6Χ6» μαζί με τους τίτλους του Γυναικείου τμήματος. Μια φανταστική χρονιά για το τμήμα μας που το είχαμε σίγουρα στο μυαλό μας. Αλλά να το έχεις στο μυαλό σου και να το πραγματοποιείς είναι δύσκολο. Αυτός ο απολογισμός σημαίνει πολλά αλλά και τίποτα. Είναι δύσκολο να το καταφέρει κάποιος σύλλογος. Σημαίνει και τίποτα γιατί όπως ανεβαίνεις έτσι μπορεί να κατέβεις. Οπότε ξαναχτίζουμε από την αρχή για να πετύχουμε τον επόμενο στόχο. Ο οποίος μπορεί να μην είναι το «4Χ4» ή το «6Χ6», αλλά για εμάς σημασία έχει να είμαστε σε υψηλό επίπεδο μέσα στα μετάλλια και τους τελικούς. Αν καταφέρουμε να κατακτούμε και τα πρωταθλήματα θα είναι για εμάς το καλύτερο».

Κώστας Χατζηδάκης: «Ήταν μια εκπληκτική χρονιά φέτος, το να κατακτήσουμε και τα 4 πρωταθλήματα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς που ξεκίνησαν μια δεκαετία πριν την προσπάθεια χτίζοντας το τμήμα Ακαδημιών Υδατοσφαίρισης. Ο στόχος της Ακαδημίας είναι όσο μπορεί να φτιάχνει αθλήτριες που θα ενσωματωθούν στο γυναικείο τμήμα πράγμα δύσκολο αφού οι Γυναίκες πρωταγωνιστούν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Καλό είναι που έρχονται οι τίτλοι αλλά δεν υπάρχει ταβάνι ποτέ. Πρέπει κάθε μέρα τα παιδιά να δουλεύουν να βελτιώνονται για να πετυχαίνουν τους στόχους τους».

Κώστας Γούρας: «Με το τίποτα κάναμε πολλά πράγματα. Η επιτυχία αυτή δεν ήρθε ουρανοκατέβατη αλλά μέσα από τη σκληρή δουλειά των προπονητών ειδικά με πολύ λίγα μέσα και ειδικά χωρίς καθόλου χώρο για προπόνηση. Όταν προπονούνται -αγωνίζονται σε ένα χώρο μισής πισίνας 45 με 50 κοριτσάκια ουσιαστικά ξεπερνάμε τους εαυτούς μας. Όλα αυτά γίνονται γιατί υπάρχει θέληση από το προπονητικό τιμ και τα κοριτσάκια που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και υπομένουν τις αλλαγές των ωραρίων και την υπομονή και των γονέων. Για να έχουμε μια καλή συνέχεια σε όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι να δούμε πραγματικά τα προβλήματα που είναι ουσιαστικά. Το θέμα της πισίνας του κολυμβητηρίου έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες και πραγματικά να έχουμε αυτό που αξίζει για τη μεγάλη μας ομάδα τον Ολυμπιακό».

Ας ξεκινήσουμε από τον πρώτο χρονικά τίτλο που κατακτήθηκε. Τελικός Νεανίδων, 5 Απριλίου στο Κολυμβητήριο της Πεντέλης κόντρα στη Γλυφάδα...

Γιάννης Μπενόπουλος: «Ήταν ένα πρωτάθλημα στο οποίο δεν ήμασταν το φαβορί σε καμία περίπτωση. Η Γλυφάδα διέθετε πιο πλήρες ρόστερ και ήταν και πρωταθλήτρια ομάδα στο αντίστοιχο των Κορασίδων και με σχετική ευκολία. Εμείς δεν είχαμε και τόσες πολλές λύσεις. Παρ' όλα αυτά έγινε ένας τελικός στον οποίο ελέγχαμε το παιχνίδι στην περισσότερη διάρκεια του και ήταν πολύ σημαντικό και δύσκολο το συγκεκριμένο πρωτάθλημα που κατακτήσαμε».

Κώτσας Χατζηδάκης: «Νομίζω ότι σίγουρα ήταν ο πιο δύσκολος τελικός και από τους συνολικά τέσσερις που κερδίσαμε. Τα κορίτσια μας δεν είχαν τόσες πολλές παραστάσεις όσο της Γλυφάδας. Με πολύ καλή τακτική και ψυχή καταφέραμε πρώτα από όλα και ξεπεράσαμε το εμπόδιο της Βουλιαγμένης στον ημιτελικό. Και στον τελικό πραγματοποιήσαμε καλή εμφάνιση και το κατακτήσαμε».

Το ημερολόγιο δείχνει 19 Απριλίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον τελικό Νέων Γυναικών. Ολυμπιακός-ΑΝΟ Γλυφάδας και πάλι...

Γιάννης Μπενόπουλος: «Και αυτό ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα, κατά κύριο λόγο για τις αντίξοες συνθήκες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Με τη Λογοθέτη εκτός σειράς τελικών λόγω σπασμένου χεριού, Η Ελευθερία Πλευρίτου είχε μια περιπέτεια και βρισκόταν στο Νοσοκομείο σε κακή κατάσταση ενώ εκτός ήταν και η Βίρνα Νιαρχάκου με πρόβλημα στον αγκώνα. Ο συγκεκριμένος τελικός εξελίχθηκε πιο εύκολα από ότι των Νεανίδων, αλλά για εμάς ο τελικός ήταν ο ημιτελικός με τη Βουλιαγμένη. Αφού καταφέραμε και κερδίσαμε αυτό το ματς με μεγάλη προσπάθεια και ανατροπή από 7-3, που έδειξε το μέταλλο της ομάδας, ο τελικός κύλησε αρκετά πιο εύκολα».

Κώστας Χατζηδάκης: «Αυτό που κρατάμε από αυτό το πρωτάθλημα είναι ο ημιτελικός και η επική ανατροπή σε αυτό το επίπεδο, που δεν την έχω ξαναδεί σε μια τέτοια έκταση σκορ να ανατρέπεται. Αυτό μας γέμισε δύναμη αφού μόλις τελείωσε ο τελικός ξέρανε όλοι ποιος θα κατακτούσε το πρωτάθλημα. Και αυτό που κρατάμε επίσης είναι ότι τα κορίτσια πήραν τον τίτλο από την ομάδα που τον είχε κατακτήσει την προηγούμενη χρονιά».

Η τρίτη κούπα ήρθε τον Ιούλιο στον τελικό των Κορασίδων με αντίπαλο τη Βουλιαγμένη αυτή τη φορά...

Γιάννης Μπενόπουλος: «Στην εξέλιξη του ήταν πιο εύκολο. Αλλά η διαδρομή μέχρι να φτάσουμε ήταν δύσκολη και ψυχοφθόρα, αφού είχαμε αμφισβητηθεί έντονα από διάφορους του χώρου για την παρουσία μας στο παιχνίδια και για την αξιοκρατία της ομάδας. Πριν τον τελικό μιλήσαμε στα κορίτσια και τους είχαμε πει ότι εσείς πρέπει να είστε στον τελικό για να αποδείξετε ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με την αξίας σας και τη δουλειά σας . Τα κορίτσια μπήκαν πολύ δυνατά, μέσα σε έντονο φορτισμένο κλίμα και προηγήθηκαν γρήγορα με 10-1. Με συντήρηση και διαχείριση του ρόστερ το τελικό σκορ σταμάτησε στο 12-5».

Κώστας Χατζηδάκης: «Ήταν ένα πολύ περίεργο πρωτάθλημα. Ξέραμε ότι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και ότι είμαστε το φαβορί, αλλά με την ισοπαλία κόντρα στη Βουλιαγμένη, κάνοντας κακή εμφάνιση γεμίσαμε προσδοκίες τους αντιπάλους και τους δώσαμε δικαίωμα να μας αμφισβητήσουμε. Ένα δίμηνο νωρίτερα είχαμε χάσει από την αντίστοιχη ομάδα σε τουρνουά. Είχαμε εμπιστοσύνη στα κορίτσια ξέραμε ότι θα κερδίζαμε, μπήκαμε ψυχωμένα και από την αρχή μέχρι το τελευταίο λεπτό ήμασταν αποφασισμένοι».

Και φτάνουμε στις 25 Οκτωβρίου, οπότε συμπληρώθηκε το «καρέ» των τίτλων από τις Μίνι Κορασίδες...

Γιάννης Μπενόπουλος: «Αυτό ήταν ίσως το πιο ιδιαίτερο πρωτάθλημα που έχουμε πάρει όλα αυτά τα χρόνια. Όλα τα κοριτσάκια είναι παιδιά της Ακαδημίας μας και αποτελεί μεγάλη επιβράβευση να βλέπεις ένα παιδάκι που ξεκίνησε από 6 χρονών στο σύλλογο να παίρνει ένα πρωτάθλημα με τέτοια προσπάθεια. Ήταν πολύ ιδιαίτερο πρωτάθλημα και το χαρήκαμε πάρα πολύ»

Κώστας Χατζηδάκης.: «Πράγματι ήταν ιδιαίτερο, αφού διεξήχθη για πρώτη φορά Πρωτάθλημα Κορασίδων και με διαφορετικούς κανονισμούς. Επίσης με το αλαλούμ που επικρατούσε στο θέμα του κολυμβητηρίου, κάθε μέρα ενημέρωνα το μεσημέρι τα κορίτσια, πότε θα κάνουμε προπόνηση. Αυτό συνέβη ολόκληρο τον τελευταίο μήνα. Η ομάδα που παρουσιάσαμε ήταν πλήρης σε απόλυτο βαθμό, χωρίς κάποια να ξεχωρίζει από κάποια άλλη. Το ρόστερ απαρτιζόταν από 14 σχεδόν ισάξια κορίτσια που όλα πρόσφεραν. Αν κοιτάξετε τα φύλλα αγώνα θα δείτε 12 κορίτσια να έχουν πετύχει γκολ. Αν και στα παιχνίδια του ομίλου είχαμε μια ήττα από την Πάτρα στον ημιτελικό και στον τελικό παίξαμε ωραίο και ελκυστικό πόλο που βασιζόταν στο σύνολο και όχι στην ατομική προσπάθεια. Η χαρά είναι μεγαλύτερη γιατί όλα αυτά τα κορίτσια έμαθαν να παίζουν πόλο στον Ολυμπιακό».

Πως αντιλαμβάνεται το προπονητικό επιτελείο το μέγεθος της επιτυχίας:

Γιάννης Μπενόπουλος: «Κάθε πρωτάθλημα που κερδίζουμε μας δίνει μεγάλη χαρά αλλά το ξεχνάμε άμεσα. Η επιβράβευση είναι το χαμόγελο των παιδιών, να τα βλέπεις κάθε μέρα στο νερό να κοπιάζουν να προσπαθούν για το καλύτερο να ανεβαίνουν σκαλιά να επανδρώνουν την γυναικεία ομάδα να στελεχώνουν τις εθνικές ομάδες».

Κώστας Χατζηδάκης: «Όταν βλέπεις μια επιτυχία που ήρθε μετά από πολύ κόπο σίγουρα χαίρεσαι, γιατί ξέρεις ότι δούλεψες με το σωστό τρόπο. Η προπόνηση που έκανες απέδωσε και έκανες αυτά τα παιδιά που κάθε μέρα τους φωνάζεις να κατακτήσουν κάτι που έχουν προσπαθήσει για αυτό. Είναι πολύ σημαντικό να γεμίζουν με χαρά τα παιδιά και αυτό που έχουν επιλέξει να κάνουν και αγαπάνε να τους αποφέρει τίτλους».

Και μια αναφορά για επίλογο:

Γιάννης Μπενόπουλος: «Το τελευταίο πρωτάθλημα των Μίνι Κορασίδων, είναι αφιερωμένο στον πρωτεργάτη, τον στυλοβάτη και την κολόνα της Ακαδημίας τον κ. Γούρα που 10 χρόνια στηρίζει σε όποια επιτυχία και αποτυχία σε όποιο πρόβλημα όποια χαρά και λύπη. Είναι δίπλα μας συνέχεια και όλη η προσπάθεια είναι συλλογική. Στον Χάρη Παυλίδη επίσης που με τις συμβουλές του, μας έχει συνηθίσει σε αυστηρή κριτική. Και εμείς αυτή θέλουμε και έτσι βελτιωνόμαστε. Πάντα είναι δίπλα μας και μας βοηθάει. Σίγουρα αξίζει και μια ιδιαίτερη μνεία σε έναν παλιό μας συνεργάτη τον Στέργιο Τοροσιάδη που ήταν αυτός που δημιούργησε το τμήμα. Τότε έγιναν τα πρώτα βήματα με αυτά τα παιδάκια και έδωσε τα πρώτα φώτα και στον Νίκο τον Χάλδα τον έφορο μας».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ