2015-11-06 08:55:21
Φωτογραφία για Αντιπαράθεση του Παύλου Πολάκη με τον Κώστα Μπαργιώτα για τα ακέφαλα νοσοκομεία του ΕΣΥ
Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για τα προβλήματα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας τοποθετήθηκε ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, κ. Κώστας Μπαργιώτας, και για την τροπολογία που κατατέθηκετην Τετάρτη 4 Νοεμβρίου από το Υπουργείο Υγείας σε σχέση με τα Διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων και τις Διοικήσεις.

Σύμφωνα με το βουλευτή «η τροπολογία λύνει το πρόβλημα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όσον αφορά στη λειτουργία του ΔΣ, ανοίγει όμως άλλα. Ανοίγει το δρόμο για την εκδίωξη όλων ή πολλών διοικήσεων των νοσοκομείων, καθώς επιτρέπει να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία ακέφαλα για ένα χρονικό διάστημα». Ο κ. Μπαργιώτας συνέχισε στηλιτεύοντας τον 11μηνο κυβερνητικό χειρισμό της Κυβέρνησης στο θέμα των Διοικήσεων των Νοσοκομείων. Όπως χαρακτηριστικά είπε «η κυβέρνηση έχει δείξει εμμονή για την απομάκρυνση σώνει και καλά όλων των διοικητών όλων των νοσοκομείων και την χωρίς όρους αντικατάστασή τους
. Θυμίζω την πολύ κακή τροπολογία Κουρουμπλή, η οποία αναπέμφθηκε από την τρόικα. Για μένα ήταν μια ντροπιαστική κατάσταση, δέκα πέντε ημέρες μετά την ψήφιση ενός νόμου να αναλαμβάνετε ουσιαστικά την υποχρέωση να καταργήσετε αυτή τη διαδικασία-γιατί δεν το έχετε κάνει ακόμα- και να γυρίζουμε στον παλιό νόμο».

Στη συνέχεια, ο βουλευτής ρώτησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Π. Πολάκη, «Τι σκοπεύετε να κάνετε με τις διοικήσεις των νοσοκομείων; Σκοπεύετε να τις αντικαταστήσετε με τις διατάξεις του νόμου που ισχύει, δηλαδή μετά από αξιολόγηση και κατάρτιση καταλόγου ή σκοπεύετε να εκδιώξετε διοικήσεις και να αφήσετε τα νοσοκομεία με το διευθυντή των ιατρικών υπηρεσιών και το κολοβό ΔΣ, όπως προβλέπει η δεύτερη παράγραφος της τροπολογίας;».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αρκέστηκε σε γενικόλογη τοποθέτηση για την απομάκρυνση Διοικητών, επικαλούμενος μέχρι και λόγους υγείας για την απομάκρυνση ορισμένων. Συγκεκριμένα είπε «Για διάφορους λόγους, λοιπόν, κάποιοι διοικητές ή υποδιοικητές νοσοκομείων, οι οποίοι εκτελούν αντίστοιχα χρέη προέδρου και αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου έχουν παραιτηθεί ή έχουν φύγει για διάφορους λόγους, ακόμα και για λόγους υγείας, τους προηγούμενους μήνες σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας». Ακολούθως, παραδέχτηκε ότι οι κομματικά διορισμένοι ΔΥ.ΠΕάρχες θα αξιολογήσουν τους τωρινούς Διοικητές των Νοσοκομείων.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ