2012-05-09 19:15:03
Φωτογραφία για Το Reuters έκανε μίνι ντοκιμαντέρ για την Ηλεία
Το Μίνι Ντοκυμαντέρ για το Νομό Ηλείας θα μεταδοθεί την επόμενη εβδομάδα από το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο στον κόσμο. Το πρακτορείο αφουγκράστηκε τα προβλήματα και κατέγραψε... τις ομορφιές και τον πολιτιστικό πλούτο της Ηλείας.

Μίνι ντοκυμαντέρ του πρακτορείου Reuters για την παγκόσμια προβολή της Ηλείας και των δυνατοτήτων ανάπτυξής της πραγματοποίηθηκε σήμερα σε τουριστικά και πολιτιστικά αξιοθέατα του νομού, μετά από πρόσκληση της νεοεκλεγείσας Βουλευτού Ηλείας, Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, η οποία δίνει έμφαση στη θετική προβολή για την τουριστική ανάπτυξη του.

Επικεφαλής του συνεργείου ήταν η βρετανή δημοσιογράφος Γκέιλ Αΐσα και ο γνωστός παρουσιαστής του δικτύου Άξελ Θρόουφουλ, οι οποίοι γνώρισαν την Ελληνίδα Βουλευτή τον περασμένο Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στο πρακτορείο παρακολουθώντας ως Βουλευτής Επικρατείας και μέλος των «Young Global Leaders», τη Σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.


Η Βουλευτής ξενάγησε το τηλεοπτικό συνεργείο του μεγαλύτερου ειδησεογραφικού πρακτορείου στον κόσμο στον Πύργο, το Κατάκολο και την Αρχαία Ολυμπία όπου πραγματοποιήθηκαν και τα γυρίσματα και οι συνεντεύξεις με πολίτες ως αργά το απόγευμα.

Η κα. Αυγερινοπούλου δέχθηκε το τηλεοπτικό συνεργείο του πρακτορείου Ρόιτερ το πρωί στο γραφείο της στον Πύργο και λίγο αργότερα έδωσε εκτενή συνέντευξη στους βρετανούς δημοσιογράφους για τις ανάγκες της Ηλείας, τις πολύπλευρες δυνατότητες ανάπτυξής της, ενώ δέχθηκε και ερωτήσεις για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου. Ερωτηθείσα για τις πολιτικές εξελίξεις, η Ηλεία Βουλευτής τόνισε ότι «για την Ελλάδα δεν υπάρχει άλλη προοπτική, παρά μόνο η ευρωπαϊκή. Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι σημαντική για την Ευρώπη και όλος ο κόσμος αναμένει ποιές λύσεις θα δώσει σήμερα».

Οι δημοσιογράφοι του πρακτορείου μίλησαν με κατοίκους της Ηλείας για το εκλογικό αποτέλεσμα αρκετοί εκ των οποίων εξέφρασαν ανακούφιση για την απομάκρυνση του ΠΑ.ΣΟ.Κ από την εξουσία. Εξήγησαν μάλιστα, ότι έδειξαν εμπιστοσύνη στη Νέα Δημοκρατία και την ανέδειξαν σε πρώτο κόμμα, διότι πιστεύουν ότι είναι δύναμη ευθύνης και με την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της μπορεί να καταφέρει να βάλει σε τροχιά ανάπτυξης το Νομό και τη χώρα.

Τελευταίος σταθμός των βρετανών δημοσιογράφων ήταν ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας, ο οποίος τους προκάλεσε πραγματικό δέος και ζήτησαν να μάθουν πολλές λεπτομέρειες για την Ιστορία του. Υποσχέθηκαν μάλιστα, να τον επισκεφθούν ξανά το συντομότερο δυνατόν.

Το ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου θα μεταδοθεί στα δίκτυα του στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

news.travelling.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ