2015-11-09 15:53:25
Φωτογραφία για ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΔΙΣ ΕΥΡΩ VD
«Βρισκόμαστε στη φάση όπου η τρέχουσα δόση ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν μπορεί να εκταμιευτεί, διότι δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα όλα τα ορόσημα», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, αναφερόμενη στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup. Η Φον Τισενχάουζεν αρνήθηκε, ωστόσο, να απαντήσει σε ερώτηση σχετική με την έκβαση της συνεδρίασης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «το Eurogroup γίνεται στις Βρυξέλλες και όχι εδώ», απάντηση που για τους αισιόδοξους αφήνει ελπίδες να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τα βασικότερα αγκάθια.

Η τοποθέτηση του Βερολίνου έρχεται σε αντίθεση με τη θέση της Γαλλίας, που πιέζει για λύση στα ''κόκκινα δάνεια'' σήμερα στο Eurogroup με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν να ξεκαθαρίζει ότι «η Γαλλία θέλει μία συμφωνία σήμερα», κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο είναι «εντελώς πιθανό». 


Ωστόσο, με την γνώμη του Σόιμπλε να είναι καθοριστική στις αποφάσεις του Eurogroup, όπως περίτρανα έχει αποδείξει το παρελθόν, πιθανότερη εξέλιξη θεωρείται οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να ζητήσουν από την ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς να καταλήξουν σε συμφωνία εντός της εβδομάδας, προκειμένου αμέσως μετά να δρομολογηθεί η εκταμίευση της δόσης. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο η εκταμίευση να γίνει στα τέλη της εβδομάδας, δηλώσεις που σχετίζονται άμεσα με τις πιέσεις όλα τα προαπαιτούμενα να έχουν κλείσει το αργότερο έως την Τετάρτη. Προς αυτήν την κατεύθυνση δείχνουν και οι δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Π. Μοσκοβισί. 

Σε εκκρεμή ζητήματα, που όπως είπε πρέπει να συζητηθουν, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ προσερχόμενος στο Eurogroup. Σημείωσε πάντως, ότι το κλίμα είναι θετικό «γιατί έχουν προχωρήσει πολύ τα πράγματα», ενώ τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε την πρώτη σειρά των μέτρων. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ