2012-05-09 20:51:03
Φωτογραφία για Το ύστατο χαίρε στη Μαρίκα Μητσοτάκη [φωτό]
Ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και μέσα σε κλίμα συγκίνησης το Τρισάγιο για το "τελευταίο αντίο"... στη Μαρίκα Μητσοτάκη.

Στην τελετή παρίσταται Μητροπολίτες από όλο το νησί, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης όλων των νομών καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

Για την αείμνηστη "Αρχόντισσα της Κρήτης" μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι δάκρυσαν όταν η εγγονή της Αλεξία, η κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, μίλησε για τη γιαγιά της.

"....Όταν ήμουνα μικρή και ήθελα να κρυφτώ πήγαινα στην γιαγιά μας. Γιατί αυτό ήταν πάντα η γιαγιά. Εκεί που πας για να κρυφτείς, να κλάψεις, να διηγηθείς να κοκορευτείς. Έχτισε αυτή την οικογένεια πέτρα – πέτρα. Χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα. Καλοπιάσματα, συναισθηματικούς εκβιασμούς,απειλές,χατήρια. Αρχόντισσα, ντυμένη,στολισμένη πάντα
. ....Σε αυτόν εδώ τον τόπο μεγαλώσαμε όλοι. Στα Χανιά που τα λάτρεψε και την λάτρεψαν. Ήταν η σιγουριά και η ασφάλειά μας. Όταν νομίζαμε ότι ο κόσμος γκρεμιζόταν γύρω μας ή όταν γκρεμιζόταν πραγματικά, εκείνη ήταν εδώ. Να μας περιμένει. Να μας κάνει το αγαπημένο μας φαγητό. Να τα κάνει να μένουν όλα ίδια όταν τριγύρω άλλαζαν,δημιουργώντας, όπως μόνο εκείνη ήξερε, εκείνη την σταθερότητα από την οποία κρατιόμασταν όλοι. 13 εγγόνια. Εκείνη κατάφερνε να θεωρεί ο καθένας από εμάς ότι του έχει αδυναμία. Σε εκείνον προσωπικά. Μιλώ για αγάπη υπερβολική και απόλυτη, γιατί όπως έλεγε από υπερβολική αγάπη δεν έπαθε κανένας τίποτα... Το Τρισάγιο ακολούθησε η ταφή της Μαρίκας Μητσοτάκη σε στενό οικογενειακό κύκλο, στο κοιμητήριο του Αργουλιδέ στο Ακρωτήρι.
flashnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ