2015-11-13 20:11:08
Φωτογραφία για Πιο υγιεινή ζωή; Κάντο με τους παρακάτω τρόπους
Μερικές φορές κρίνουμε την επιτυχία στιγμιαία, σαν να περιμέναμε αυτή τη μία... και μοναδική στιγμή για να πανηγυρίσουμε. Το μυστικό όμως για την σταθερή και πετυχημένη αλλαγή είναι η επανάληψη. Γι’ αυτό και όταν θέλουμε να αποκτήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής σε ολοκληρωτικό βαθμό, το κλειδί είναι να υιοθετήσουμε νέες συνήθειες που θα αποτελέσουν μέρος της καθημερινότητάς μας. Είναι πιο εύκολο από όσο ακούγεται:

Προσδιόρισε τις νέες συνήθειες που θέλεις να δημιουργήσεις

Ο εγκέφαλος είναι σαν ένας μυς: Ενισχύεται με σαφείς οδηγίες και επανάληψη. Αναγνώρισε τι θέλεις να αλλάξεις και σκέψου πώς θέλεις να μοιάζουν οι νέες συνήθειές σου. Ίσως ο στόχος σου είναι να τρως περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Μία συνήθεια που μπορεί να σε βοηθήσει να τον πετύχεις είναι να αφιερώνεις λίγο περισσότερο χρόνο την Κυριακή ή να ξυπνάς 15 λεπτά νωρίτερα κάθε μέρα για να ετοιμάζεις ένα ωραίο πρωινό.


Ξεκίνα τώρα: Ποια είναι η νέα συνήθεια που θα ήθελες να δημιουργήσεις μέσα στις επόμενες 30 ημέρες; Γράψτη σε ένα χαρτί και τοποθέτησέ το σε ένα ορατό σημείο, ώστε να μπορείς να την υπενθυμίζεις όλο τον μήνα στον εαυτό σου.

Βρες τον κινητήριο παράγοντα

Το μυστικό για τη σταθερή αλλαγή με την πάροδο του χρόνου είναι να μένεις συνδεδεμένη με τον κινητήριο παράγοντά σου. Δεν χρειάζεται να εμπνέει κανέναν άλλον, παρά μόνο εσένα, αλλά θα πρέπει να σε ωθεί να προχωράς μπροστά. Τι θα συμβεί όταν θα αρχίσεις να υιοθετείς μία πιο υγιεινή συνήθεια; Ίσως μία πιο σωστή διατροφή σού δώσει περισσότερη ενέργεια – που σημαίνει αύξηση της παραγωγικότητας – και σου χαρίσει μία ζωή με λιγότερες ασθένειες.

Ξεκίνα τώρα: Μοιράσου τον στόχο με μία φίλη που θα σε βοηθήσει και θα σε υποστηρίξει όταν νιώσεις ότι δυσκολεύεσαι.

Ξεφορτώσου οτιδήποτε περιττό

Οτιδήποτε περιττό, είτε σε πραγματικό είτε σε συναισθηματικό επίπεδο, μπορεί να σε κρατήσει πίσω. Σκέψου τι πραγματικά χρειάζεσαι και ξεκίνα να ξεσκαρτάρεις ό,τι δεν σου χρειάζεται πια. Αν θέλεις να αφήσεις χώρο για νέες συνήθειες, η επιθυμία να τον δημιουργήσεις σού δείχνει ότι βρίσκεσαι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό μπορεί να σημαίνει ακόμα να ξεφορτωθείς κάθε junk food από την κουζίνα και κατ’ επέκταση από τη ζωή σου.

Ξεκίνα τώρα: Κάνε ένα μικρό βήμα. Ποιο είναι αυτό το τμήμα της ζωής σου (όπως η κουζίνα σου) που μπορείς να «καθαρίσεις» μέσα στις επόμενες ημέρες; Αποδεσμεύσου από κάτι άλλο και ξεκίνα να το κάνεις πραγματικότητα.

Χρησιμοποίησε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο

Από μία υπενθύμιση στο κινητό σου (για να μην παραλείπεις τα γεύματά σου) μέχρι μία φωτογραφία που σε εμπνέει, ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις πιστή στις συνήθειές σου. Με την πάροδο του χρόνου θα αρχίσεις να ακολουθείς από μόνη σου το νέο πρόγραμμα που έχεις φτιάξει και δεν θα χρειάζεσαι «βοήθεια».

Ξεκίνα τώρα: Βρες το μοτίβο που σε εξυπηρετεί και υιοθέτησέ το.

Σύνδεσε την επιθυμητή συνήθεια με το αίσθημα της ανταμοιβής

Γιόρτασέ το! Αν εκπαιδεύσεις τον εγκέφαλό σου να περιμένει μία ανταμοιβή όταν επιλέγεις τη νέα σου συνήθεια, σταδιακά θα αρχίσεις να επιθυμείς περισσότερο τη νέα συμπεριφορά. Οι υπενθυμίσεις γίνονται λιγότερο αναγκαίες και η νέα συνήθεια ενσωματώνεται φυσικά, χωρίς να χρειάζεται να την υπενθυμίσεις στον εαυτό σου.

Ξεκίνα τώρα: Ποια ανταμοιβή θα σου έδινε κίνητρο να συνεχίσεις; Ένα μασάζ μετά από δύο εβδομάδες υγιεινής διατροφής; Ένα πράσινο τσάι μετά από ένα γεύμα; Βρες αυτό που σε ευχαριστεί και πρόσφερέ το στον εαυτό σου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ