2015-11-16 13:56:06
Φωτογραφία για Πέρασε στο EURO η Ουγγαρία
Η Ουγγαρία κατέκτησε πανηγυρικά το πρώτο εισιτήριο από τα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του EURO 2016, καθώς νίκησε για δεύτερη φορά (2-1 στη Βουδαπέστη) τη Νορβηγία στα μπαράζ και έτσι κατέκτησε το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γαλλίας! Η Ουγγαρία θα είναι παρούσα ξανά σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά από το Μουντιάλ του 1986! Από ένα δοκάρι είχε κάθε ομάδα, ο Κίραλι είχε σωτήρια επεμβάσεις τόσο στο 0-0 όσο και όταν η ομάδα του ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0...

Η Νορβηγία ήθελε γκολ, μετά την ήττα της στο Όσλο με 1-0, αλλά ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την γηπεδούχο, καθώς πέτυχε το 1-0 στο 14’! Δηλαδή στην πρώτη φάση που απείλησε... Ο Κάνταρ έκανε το γέμισμα από το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Πρίσκιν κυνήγησε τη μπάλα, μπήκε μέσα στην περιοχή, γύρισε με δυο αντιπάλους του, και έστειλε τη μπάλα στην... άλλο «γάμα» (1-0).

Η Νορβηγία δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις. Η Ουγγαρία έβγαινε πιο δυνατά στις φάσεις, ήλεγχε το ματς και έδειχνε περισσότερο επικίνδυνη. Στο 27’ απείλησε η φιλοξενούμενη, αλλά το πλασέ του Αλεσάμι απέκρουσε ο Κίραλι με το σώμα. Στο 36’ η Νορβηγία απείλησε με κεφαλιά του Λόβρεντσιτς, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.


Οι Σκανδιναβοί είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος στο 45’ Ο Χόφλαντ έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Όντεγκααρντ, με τη μπάλα να βρίσκει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

Στο δεύτερο μέρος η Ουγγαρία είχε και αυτή δοκάρι στο 58’. Ο Τζούτζακ (έκανε πολύ καλή εμφάνιση) σούταρε με το αριστερό δυνατά, και η μπάλα βρήκε οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια κατέληξε άουτ!

Ο αρχηγός της γηπεδούχου στο 72’ έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά ο Νίλαντ έβγαλε σε κόρνερ στην αριστερή γωνία με πολύ μεγάλη δυσκολία...

Ο Κίραλι στο 76’ έσωσε ξανά την Ουγγαρία. Μετά από σουτ του Τετεϊ, ο Πέντερσεν βγήκε τετ α τετ που μέσα στην περιοχή, σούταρε υπό πίεση, και ο Ούγγρος τερματοφύλακας απέκρουσε με το σώμα! Έτσι, στο 83’ η γηπεδούχος, που είχε βρει χώρους, αφού η αντίπαλος της πίεζε, και προσπαθούσε να σκοράρει δεύτερο γκολ με αντεπιθέσεις, κατάφερε να σκοράρει. Ο Τζούτζακ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Χένρικσεν έστειλε με το γόνατο τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, στην προσπάθειά του να αποκρούσει. Ουσιαστικά, σ’ αυτό το σημείο η πρόκρισης κρίθηκε, αφού η Νορβηγία ήθελε τρία γκολ για να περάσει...

Τελικά, οι Σκανδιναβοί κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 στο 87' με το δυνατό σουτ του Χένρικσεν μέσα από την περιοχή, πίεσαν στα λεπτά που απέμεναν, έκαναν άλλη μια φάση, αλλά η πρόκριση είχε... πάει στην Ουγγαρία!

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο (Ισπανία)

Οι συνθέσεις:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κίραλι, Λανγκ, Κάνταρ, Φιόλα, Γκούζμις, Ελέκ (46' Πίντερ), Τζούτζακ , Νάγκι, Κλάινχαϊσλερ (74' Νέμετ), Λόβρεντσιτς, Πρίσκιν (62' Μπόντε).

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Νίλαντ, Χόβλαντ, Ελαμπντελαουί, Αλεσάμι, Φόρεν, Τέτε, Χένρικσεν, Γιόχανσεν, Όντεγκααρντ (46' Χέλαντ), Σκιέλμπρεντ (80' Μπέγκετ), Ελιουνουσί (46' Πέντερσεν). Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΟ... ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΣΙΟΒΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΟ... ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΣΙΟΒΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ