2012-05-10 00:22:02
Φωτογραφία για Συνελήφθησαν ειδικός φρουρός και υπάλληλος του ΙΚΑ για το warezoula.com
Συνελήφθησαν στο Λαγονήσι και την Αθήνα, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 30χρονος Ειδικός Φρουρός και ένας 46χρονος υπάλληλος του ΙΚΑ, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και παράβαση της νομοθεσίας που προστατεύει την πνευματική ιδιοκτησία.

Όπως προέκυψε, συνδιαχειρίζονταν ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, με ηλεκτρονική διεύθυνση www.warezoula.com, μέσω της οποίας παρείχαν τη δυνατότητα σε απλούς χρήστες, αλλά και εγγεγραμμένα μέλη, τα οποία πλήρωναν συνδρομή για το σκοπό αυτό, να «κατεβάζουν» (download) ψηφιακά αρχεία κινηματογραφικών ταινιών, video games και λογισμικού διαφόρων προγραμμάτων.

Οι ζημιές που έχουν υποστεί οι εταιρείες στις οποίες ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα, υπολογίζεται ότι ανέρχονται τουλάχιστον σε 15 εκατομμύρια ευρώ. Στο πλαίσιο ψηφιακής διερεύνησης της υπόθεσης, ύστερη από μήνυση που υπέβαλλε νόμιμος εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρείας ΕΠΟΕ (Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων), την έκδοση διατάξεως για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μέσω του Διαδικτύου, αλλά και την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δυο εμπλεκομένων προσώπων.


Από την έρευνα που ακολούθησε, από κλιμάκιο στελεχών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στα σπίτια τους διαπιστώθηκε ότι οι δύο τους ήταν συνδιαχειριστές της ιστοσελίδας, όπου βρέθηκαν δύο φορητοί Η/Υ και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ. Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε παράλληλα η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ