2015-11-19 12:28:06
Φωτογραφία για «ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑ ΜΕ ΓΙΑΝΚΓ! ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΟΡΓΙΑ ΦΕΤΟΣ...»
Ο πρώτος σκόρερ (μ.ο. 17,8π.) της Τσεντεβίτα, Τζέϊκομπ Πούλεν, εξηγεί στο "gazzetta.gr" πως η αποψινή (20.00) αντίπαλος του Ολυμπιακού “μπήκε” στο κόλπο της πρόκρισης του Top-16, εκθειάζει την Εθνική Ελλάδας και τον πρώην συμπαίκτη του, Κώστα Παπανικολάου.

Αναλυτικά Στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, ως μέλος της Εθνικής Γεωργίας, η απόδοσή του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα (μ.ο. 7,2π., 1,2ρ. & 1,7ασ. με 32,6% στα σουτ) κι αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που αυτός και οι συμπαίκτες του, έφτασαν μόνο μέχρι τους “16” της διοργάνωσης. Ο προπονητής της Τσεντεβίτα, πάντως, Βέλικο Μρσιτς, είχε προλάβει να τον “κλείσει” νωρίτερα, μετά την εντυπωσιακή απόδοση που είχε σε ένα τουρνουά προετοιμασίας που διεξήχθη στη Λιουμπλιάνα.

Ο λόγος για τον 4ο σκόρερ (μ.ο. 17,8π., 2,4ρ., 2,8ασ. & 1,0κλ. με 81,8% στις βολ., 55,9% στα διπ. & 36,7% στα τριπ.) της Ευρωλίγκα και φυσικά πρώτο της Τσεντεβίτα, η οποία απόψε (20.00) φιλοξενεί στο “Ντράζεν Πέτροβιτς Χολ” τον Ολυμπιακό και φιλοδοξεί να κάνει το 4/4 στην Ευρωλίγκα
. Για όσους δεν θυμούνται, ο γεννημένος σε προάστιο του Σικάγο (Μέϊγουντ), Αμερικανός point-guard με γεωργιανό διαβατήριο, είναι ο παίκτης που τον Μάρτιο του 2014, ως παίκτης της Μπαρτσελόνα, κατέρριψε το ρεκόρ των εύστοχων τριπόντων (12!!!) σε ένα παιχνίδι της λίγκας ACB, “σβήνοντας” την προηγούμενη επίδοση που είχε ο μεγάλος Όσκαρ Σμιντ με τη φανέλα της Βαγιαδολίδ.

Ο 26χρονος Τζέϊκομπ Πούλεν, που φέτος επιστρέφει στην Ευρωλίγκα, μίλησε για την πορεία της πρωταθλήτρια Κροατίας στην διοργάνωση, σχολίασε τον σοβαρό τραυματισμό του Πάτρικ Γιάνγκ και τις απουσίες των Σπανούλη και Πρίντεζη από την μάχη του Ζάγκρεμπ. Ο απόφοιτος του πανεπιστημίου του Κάνσας Στέϊτ εκτιμά ότι ο πρώην συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα, Κώστας Παπανικολάου, ανήκει στο ΝΒΑ και χαρακτηρίζει επιτυχημένη την πορεία της Εθνικής Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ.

Πως καταφέρατε να ξεπεράσετε το άσχημο ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα και να “τρέξετε” ένα σερί τριών συνεχόμενων νικών που σας έβαλε πλέον για τα καλά στο “κόλπο” της πρόκρισης στο Top-16; Αν υπάρχει κάποιο μπασκετικό “μυστικό”, ποιο είναι αυτό;

«Νομίζω ότι η βελτίωση της εικόνας μας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εξαιρετική ομοιογένεια που αρχίσαμε να αποκτούμε σταδιακά, μετά τα πρώτα παιχνίδια. Από προπόνηση σε προπόνηση αρχίσαμε να νιώθουμε πολύ καλά ο ένας με τον άλλο και αυτό αποτυπώθηκε και στις συνεργασίες και τους αυτοματισμούς που παρουσιάζαμε μέσα στο γήπεδο.»

Για μία ομάδα, πάντως, μοιάζει λίγο οξύμωρο να χάνει στην έδρα της από τη Λιμόζ που δείχνει από τις αδύναμες της Ευρωλίγκα και εν συνεχεία να κερδίζει σε δύο δύσκολες έδρες και να “λυγίζει” έναν πολύ φορμαρισμένο αντίπαλο όπως η Λαμποράλ Κούτσα... Πως εξηγείται αυτό;

«Καμιά φορά και οι ήττες προσφέρουν κέρδη! Πράγματι, κάναμε ένα πολύ κακό ματς με τη Λιμόζ στην έδρα μας και το αρνητικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να μας καταβάλλει κυρίως από ψυχολογική άποψη. Το ευτύχημα, όμως, είναι ότι το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Έτσι λοιπόν, βρήκαμε τη δύναμη να συνεχίσουμε, δεν το βάλαμε κάτω και πήγαμε στην Τουρκία, πιστεύοντας ότι μπορούμε να κοντράρουμε την Εφές. Στην Κωνσταντινούπολη άρχισαν όλα! Αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, δεν παρατήσαμε το παιχνίδι και στο τέλος φύγαμε νικητές. Με τον ίδιο τρόπο πήγαμε στο Μιλάνο για τη νίκη και όταν ήρθε η ώρα για να παίξουμε με την Λαμποράλ Κούτσα, έπρεπε να κάνουμε την αρχή και στο γήπεδό μας! Αποφασίσαμε να το παλέψουμε όσο πάει και λάπως έτσι προέκυψε αυτό το 3-0, που κατά τα την άποψή μου είναι προϊόν της πολύ καλής “χημείας” που υπάρχει μεταξύ των παικτών...»

Να υποθέσουμε ότι με την ίδια νοοτροπία θα αντιμετωπίσετε και τον Ολυμπιακό;

«“Τακτική” που κερδίζει, δεν αλλάζει! Παίζουμε στην έδρα μας, το γήπεδο θα είναι γεμάτο γιατί ο αντίπαλος είναι πολύ εμπορικός, οπότε έχουμε μία καλή ευκαιρία να κάνουμε κάτι σπουδαίο! Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί στην άμυνα και να πάρουμε τα ριμπάουντ και να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο... Αυτός είναι ο τρόπος παιχνιδιού που μας ταιριάζει κι αν επιβάλουμε το ρυθμό μας, νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε μία ακόμη έκπληξη στην Ευρωλίγκα!»

Έχοντας ήδη αντιμετωπίσει και τις πέντε ομάδες του ομίλου σας, ποιος είναι ο πιο δύσκολος και επικίνδυνος αντίπαλος στα ματς του 2ου γύρου;

«Δεν μπορώ να πω με σιγουριά γιατί οι ισορροπίες μεταξύ του Ολυμπιακού, της Λαμποράλ και της Εφές είναι πολύ μικρές και δυσδιάκριτες και νομίζω ότι και οι τρεις ομάδες, στην βραδιά τους, είναι πάρα πολύ επικίνδυνες! Η ελληνική ομάδα έχει μεγάλη εμπειρία και ποιότητα στο ρόστερ της και ακόμη δεν έχει δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες, οι Τούρκοι έχουν πολύ ταλέντο και ομάδα με αθλητικά προσόντα, οπότε θεωρώ σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα βρεθούν σε εξαιρετική φόρμα, ενώ οι Βάσκοι, δείχνουν να έχουν πολύ καλή “χημεία” και το καλό τους ξεκίνημα στο ισπανικό πρωτάθλημα δεν είναι τυχαίο... Νομίζω όμως ότι ο πιο δύσκολος αντίπαλός για μας είναι ο ίδιος μας εαυτός! Αν συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια με μαχητικότητα και πίστη στις δυνατότητές μας, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε...»

Πόσο πιστεύεις ότι θα επηρεάσει την εξέλιξη του παιχνιδιού, τα προβλήματα του Ολυμπιακού; Έχασε τον Πάτρικ Γιανγκ για το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ οι Σπανούλης και Πρίντεζης δεν ταξίδεψαν στο Ζάγκρεμπ...

«Κατ' αρχήν θέλω να ευχηθώ περαστικά στον Πάτρικ! Ο τύπος είναι... “θηρίο” και σοκαρίστηκα όταν άκουσα τα νέα... Ήταν εκπληκτικός στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα σε βάρος μας και πίστευα ότι θα είναι από τους παίκτες που θα έκαναν την διαφορά στην εφετινή διοργάνωση. Σίγουρα, η απώλεια του Γιανγκ είναι πολύ μεγάλη για τον Ολυμπιακό. Μοιραία, όμως, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε αυτούς που δεν θα παίξουν γιατί αυτή είναι η φύση του ανταγωνισμού. Όπως σου είπα και πιο πριν, πρέπει να παίξουμε εμείς καλά, γιατί αν είμαστε μέτριοι ή κακοί, μπορούμε να χάσουμε από οποιονδήποτε!»

Πριν από λιγότερο από δύο μήνες αντιμετώπισες στο Ζάγκρεμπ την Εθνική Ελλάδας ως μέλος της Εθνικής Γεωργίας στο Ευρωμπάσκετ... Η ομάδα μας έφτασε αήττητη μέχρι τους “8” και με μία ήττα από την Ισπανία κατέληξε στην 5η θέση. Το περίμενες;

«Έχετε πολύ καλή ομάδα με μεγάλη πληρότητα σε όλες τις θέσεις! Όλοι οι παίκτες αγωνίζονται στο top επίπεδο της Ευρωλίγκα, ενώ που παίζουν στο ΝΒΑ, είναι πρωταγωνιστές, δεν κοιτάνε απλά από τον πάγκο! Πραγματικά περίμενα ότι θα το παίρνατε φέτος, αλλά πέσατε πάνω στον Γκασόλ... Αν σκεφτείτε ότι είσαστε η μοναδική ομάδα που έβγαλε το λάδι στους Ισπανούς, μόνο αποτυχημένη δεν ήταν η πορεία σας!»

Κλείνοντας, θέλω να σε ρωτήσω για τον παλιό σου συμπαίκτη στην Μπαρτσελόνα, τον Κώστα Παπανικολάου, που επέστρεψε στο ΝΒΑ με τους Ντένβερ Νάγκετς. Πιστεύεις ότι ανήκει στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου;

«Ακράδαντα! Είναι πολύ προικισμένος φόργουορντ και πολύ έξυπνος παίκτης. Κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο και βγάζει μεγάλη ενέργεια στην άμυνα, έχει θετική αύρα στα αποδυτήρια. Πιστεύω ότι όταν σταθεροποιήσει τον χρόνο του στο rotation και αισθανθεί πιο άνετα, θα αρχίσει να αξιοποιεί όλο και περισσότερο τις ευκαιρίες που θα παίρνει και να δείχνει ότι είναι ένας πολύ χρήσιμος παίκτης γι' αυτό το επίπεδο.»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ