2015-11-20 04:29:07
Φωτογραφία για Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Έδωσαν σακκούλα σκουπιδιών σε ασθενή για να εξυπηρετηθεί!
Υποστελέχωση κλινικών, ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και καθυστερήσεις... σε προγραμματισμένες εξετάσεις συνθέτουν το σκηνικό αλαλούμ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο.

Η συνεχιζόμενη περικοπή των πόρων και η έλλειψη προγραμματισμού σ' ένα από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας έχουν οδηγήσει ασθενείς και ασφαλισμένους να ζουν καθημερινά το δικό τους εφιάλτη μέσα σ' ένα υγειονομικό ίδρυμα.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι νοσηλευόμενοι είναι αναγκασμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για την αγορά των απαραίτητων για την νοσηλεία τους υλικών την στιγμή που οι εμπλεκόμενοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Χαρακτηριστικό είναι το περισταστικό που εκτυλίχθηκε πριν από λίγες ημέρες εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος όταν σε νοσηλευόμενη η οποία έπασχε από ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, δόθηκε ... σακούλα σκουπιδιών για να εξυπηρετηθεί! Στην Ελλάδα του 2015 δίνεται σε νοσηλευόμενη... μαύρη σακούλα σκουπιδιών μέσα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών!


Μπορεί ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν τον ιδιαίτερα μεγάλο όγκο ασθενών ωστόσο η αναλγησία και ο ερασιτεχνισμός του αρμόδιου υπουργείου υγείας εντείνει το σκηνικό υποβάθμισης.

Για.. κρεβάτι στην μονάδα εντατική θεραπείας ούτε λόγος. Αν είναι τυχερός ο ασθενής και .. ζήσει έχει καλώς.

Μέχρι να τοποθετηθεί το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Κρήτης -αν αυτό γίνει ποτέ- οι βουλευτές του νησιού και επικεφαλής του υπουργείου υγείας -Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης- θα πρέπει από την μία να κατανοήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και από την άλλη να περάσουν στην επίλυση των.. βασικών προβλημάτων.

Ας παρέχουν έστω τα βασικά στους ασθενείς κατά την διάρκεια της νοσηλείας τους, καθώς αν διατηρηθεί το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί ο όρος... Ουγκάντα δεν θα απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πατέρας ο Μάικλ Φέλπς
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πατέρας ο Μάικλ Φέλπς
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ