2012-05-10 06:58:03
Φωτογραφία για Αυτή είναι η δημοκρατία; ερώτηση αναγνώστη
Βλέπω πολλούς πολιτικούς να ωρύονται στα κανάλια και να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την μέγιστη απειλή της "Δημοκρατίας", λόγω της... εισόδου της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο (sic). Κάποιοι εξ αυτών, πρότειναν ακόμα και τον ορισμό του κόμματος ως παράνομο!

Η σημερινή "Δημοκρατία" δεν απειλείται από την Χρυσή Αυγή, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ υπάρχει "Δημοκρατία" και πότε δεν υπήρξε πουθενά στον πλανήτη Γη τα τελευταία 2500 χρόνια.

Το πρώτο κόμμα στις πρόσφατες "εκλογές" συνέλεξε ποσοστό 18,85%, το οποίο άνευ αναγωγής είναι περίπου 13%. Στους 100 ανθρώπους –με "εκλογικά δικαιώματα"- που σας περιτριγυρίζουν καθημερινά, 13 άτομα επέλεξαν ένα κόμμα, το οποίο παραλίγο (-3 έδρες) να δημιουργήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση! Έτσι λοιπόν, καταργείται το "εκλέγειν", όσο για το " εκλέγεσθαι" πιστεύω είναι άσκοπο να αναφερθώ καν. Θεωρείτε ότι αυτό είναι Δημοκρατία; Αν όχι, τότε τι κάνετε για να το αλλάξετε;


Η λέξη Δημοκρατία, έχει ευτελιστεί όσο καμία άλλη λέξη στον κόσμο. Την έχουν τοποθετήσει σε μία γυαλιστερή βιτρίνα, μπροστά από ένα βρομερό οχετό. Αυτό που βιώνουμε καθημερινά, είναι ένας επιτηδευμένος ψευτο-κοινοβουλευτισμός, από αλαζόνες υπαλλήλους, με άριστες υποκριτικές ικανότητες.

Σε αυτό το θέατρο που προβάλουν καθημερινά τα μέσα ευτελούς προπαγάνδας, εμείς είμαστε οι θεατές που κάθε λίγα χρόνια, διπλώνουμε χαρτάκια, τα τοποθετούμε μέσα σε φακέλους και τα πετάμε σε μία κάλπη, δημιουργώντας στους εαυτούς μας την αυταπάτη της δήθεν "λαϊκής εξουσίας". Ότι δήθεν κάποιος συμμερίζεται την γνώμη μας. Η παραπάνω διαδικασία δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν ψυχικό, πολιτικό και κοινωνικό αυνανισμό. "Αααα, τον μαύρισα" θα πει ένας ψηφοφόρος και θα κοιμηθεί ήσυχος. Ενώ ο "μαύρος" θα γελάει.

Δεν πρέπει να ζούμε σε αυταπάτες, ΟΛΑ τα πολιτικά μορφώματα (είτε αυτά που κυβέρνησαν είτε τα υπόλοιπα) υπηρετούν το ίδιο σύστημα από διαφορετικές οπτικές, χωρίς ΚΑΜΙΑ διαφορά. Η είσοδος μέσα στο μπλε παραβάν, είναι επικύρωση του ψευτο-κοινοβουλευτισμού και της επιτηδευμένης ψευτο-δημοκρατίας τους, άσχετα με το τι γράφει πάνω το ψηφοδέλτιο!

Αυτό που θέλει το σύστημα, είναι να σε φανατίσει, να σε εντάξει σε ένα στρατόπεδο (πολιτικά κόμματα, ποδοσφαιρικές ομάδες, κτλ...), να σου δημιουργήσει έναν αντίπαλο (αντίπαλα κόμματα, αντίπαλες ομάδες κτλ...) να σε βομβαρδίσει με φόβο (τρομοκρατία, ασθένειες, πόλεμος, αίμα, βία...) μέσα από την τηλεόραση και στο μεσοδιάστημα να σου προβάλει διαφημίσεις καταναλωτικών προϊόντων.

Έτσι λοιπόν εσύ, θα καταναλώσεις και έπειτα θα επιστρέψεις πάλι πίσω στο στρατόπεδό σου για να νιώσεις ασφαλής. Αν είσαι λιγάκι έξυπνος και ξεφύγεις, όλο και κάτι θα σκεφτεί το σύστημα για εσένα, έχει ναρκωτικά, έχει, video games, έχει εκκλησία... κι αν δεν σε πιάσουν ούτε αυτά, θέλω να πιστεύω πως μία φυσιολογική ατμόσφαιρα έχει λιγότερα χημικά από αυτά που αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια μας. Αυτό είναι η "Δημοκρατία" σας;

Δεν ξέρω τι είναι η Δημοκρατία, γιατί πολύ απλά δεν την έχω ζήσει ποτέ. Επίσης, δεν γνωρίζω εάν σαν λαός είμαστε έτοιμοι να την δεχτούμε. Δεν γνωρίζω εάν ο μέσος πολίτης έχει, την διαύγεια, την παιδεία, την κατάρτιση ή έστω την επιθυμία να επωμιστεί το βάρος της "απόφασης". Σε μία δημοκρατία, όσοι αποφασίζουν έχουν δικαιώματα, υποχρεώσεις και ελευθερία... και δυστυχώς τα δύο τελευταία μας είναι σχεδόν άγνωστα.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ