2012-05-10 07:17:25
Φωτογραφία για Μαξιλάρι υπάρχει, αλλά είναι αρκετό;
Μια ή και δύο ακόμη εκδόσεις εντόκων γραμματίων, εξάμηνης διάρκειας να προλαβαίνει να πραγματοποιήσει το ελληνικό δημόσιο, από τώρα έως και το τέλος Ιουλίου.

Κι έτσι να κατορθώσει να δημιουργήσει ένα αποθεματικό το οποίο θα ξεπερνά και τα 10 δις ευρώ, αν συνυπολογιστούν και τα λεφτά της επόμενης δόσης, που έχει λαμβάνειν η χώρα μας από τους θεσμικούς πιστωτές της. Με τα κεφάλαια αυτά, το κράτος διασφαλίζει την ομαλή πληρωμή βασικών του υποχρεώσεων, οι οποίες έχουν παράλληλα και τον χαρακτήρα του ανελαστικού.

Δηλαδή, μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις δύο μηνών (Ιουνίου και Ιουλίου) αλλά και επιδόματα και παράλληλα να καλύψει διάφορες ομολογιακές λήξεις, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για αυτή την χρονική περίοδο (εφόσον βεβαίως ληφθεί η σχετική πολιτική απόφαση). Κατ αυτόν τον τρόπο δίνεται στο πολιτικό προσωπικό της χώρας η χρονική πολυτέλεια να λύσει τα όποια ζητήματα έχουν προκύψει μετά το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα.


Εννοείται πάντως ότι ακόμα κι αυτό το «μαξιλάρι» έχει ημερομηνία λήξης. εν προκειμένω, την 31η Ιουλίου. Από εκείνη την μέρα και μετά θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, η οποία θα είναι περισσότερο δύσκολη από ποτέ. Κι αυτό γιατί τα έσοδα βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο.

Η υστέρηση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη, ενώ καμία απολύτως σύγκριση δεν μπορεί να γίνει σε σχέση με τους στόχους των δύο μνημονίων. Οπότε, ο νέος υπουργός Οικονομικών, όταν κι όποτε προκύψει θα έχει μπροστά του ένα πολύ δύσκολο έργο να φέρει σε πέρας. Το θέμα θα είναι αν θα τα καταφέρει newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ