2012-05-10 09:52:06
Φωτογραφία για Τσίπρας: «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να ζητήσουν συγνώμη για την πολιτική τους» [βίντεο]
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ απέδειξαν ότι δεν στηρίζουν μια αριστερή κυβέρνηση αλλά συνεχίζουν την κινδυνολογία, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του ομιλία προς τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η εντολή του λαού είναι μία: Ανατροπή του Μνημονίου.

«Το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση του μνημονίου, να μην υπάρξει κανένα μέτρο τον Ιούνιο, η αλλαγή του εκλογικού νόμου και να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα επίπεδα πριν από την υπογραφή της δανειακής σύμβασης» , τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες μετά τις άκαρπες συναντήσεις με τους Πάνο Καμμένο, Αντώνη Σαμαρά, και Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο της διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Επανέλαβε ότι ουδέποτε ζήτησε δήλωση μετάνοιας από τους πολιτικούς αρχηγούς που υπέγραψαν το Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις έναντι των Ευρωπαίων Εταίρων ενώ διευκρίνισε ότι αυτό που ήθελε ήταν μια ειλικρινή συγγνώμη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την πολιτική τους, την οποία καταδίκασε ο λαός με τη ψήφο του.


Ζήτησε, λοιπόν, για μία ακόμη φορά έξοδο από το Μνημόνιο καθώς «δεν μπορεί να υπάρξει μερικό Μνημόνιο. Όπως δεν υπάρχει στη ζωή ολίγον έγκυος, έτσι δεν υπάρχει και ολίγον Μνημόνιο».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην άρνηση της Αλέκας Παπαρήγας να συναντηθεί μαζί του, τόνισε πως «ουδείς έχει το δικαίωμα να κάνει ότι δεν ακούει σε τόσο ιστορικές στιγμές... Μας λυπεί η άρνηση της κ. Παπαρήγα να μιλήσει μαζί μας, τώρα που δίνεται δυνατότητα να ανατρέψουμε αυτή τη λαίλαπα. Είναι μια βαριά και ιστορική ευθύνη που αναλαμβάνει το ΚΚΕ, όμως εμείς δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για επικοινωνία».

Ευθύνες για την χαμένη ευκαιρία της Αριστεράς να συγκροτήσει κυβέρνηση επέρριψε και στον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη λέγοντας: «Αν τα κόμματα της Αριστεράς είχαν κατέβει ως μία δύναμη στις εκλογές, τότε δε θα βρισκόμασταν σε αυτό το αδιέξοδο. Αν είχαμε ενωθεί με τον κ. Κουβέλη, του οποίου έχουμε τη στήριξη, πριν τις εκλογές τώρα δε θα φτάναμε εδώ. Ο ελληνικός λαός μας έδωσε δύναμη μεγάλη, αλλά όχι αρκετή για μια κυβέρνηση Αριστεράς... Εμείς αύριο επιστρέφουμε τη διερευνητική εντολή. Ας αναλάβει ο καθένας και η καθεμιά τις ευθύνες του».

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, σχολίασε: «Το "λεφτά υπάρχουν" του κ. Παπανδρέου ωχριά μπροστά σ' αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας!».
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ