2012-05-10 10:10:02
Φωτογραφία για Κάνανε κουρέλι την αξιοπρέπεια ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες!
Κουρέλι κάνανε στην Ηγουμενίτσα τοπικά ΜΜΕ και ο δήμος την αξιοπρέπεια ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες. Με αφορμή μια κλίση της δημοτικής αστυνομίας, δεν σκέφτηκαν ούτε τα τοπικά ΜΜΕ ούτε ο δήμος την ψυχική υπόσταση αυτού του ανθρώπου. Το "Ράδιο Ηγουμενίτσα" έγραψε σχετικά: "Ή Δημοτική Αστυνομία Ηγουμενίτσας είναι εκτός Νόμου, ή δεν είναι σωστά εκπαιδευμένη ή έκανε λάθος και οφείλει να επανορθώσει! Δεν εξηγείται διαφορετικά το ότι σήμερα το μεσημέρι έδωσαν κλήση σε ΙΧ που ανήκει σε συμπολίτη μας με ειδικές ανάγκες, το οποίο είχε παρκάρει ΝΟΜΙΜΑ σε θέση αναπήρων, έχοντας μάλιστα στο παρπρίζ

το ειδικό σήμα που προβλέπετε. Ελπίζουμε να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να ζητήσουν συγνώμη από τον συμπολίτη μας με ειδικές ανάγκες, που και τον αναστάτωσαν και θα τον ταλαιπωρήσουν αφού θα πρέπει να πάει αύριο στο Δημαρχείο για εξηγήσεις. Μόνο να μην τον γράψετε και στην θέση αναπήρων του Δήμου. (Αν και είναι μόνιμα πιασμένη)".


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Ο δήμος Ηγουμενίτσας απάντησε ως εξής: "Σχετικά με δημοσίευμα της ιστοσελίδας 892.fm.blogspot.com, (το οποίο και αναδημοσιεύτηκε σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα) σύμφωνα με το οποίο η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου της Ηγουμενίτσας έδωσε κλήση σε ανάπηρο αν και είχε σταθμεύσει προβλεπόμενα, σε θέση αναπήρου, σας ενημερώνουμε: «Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 241/2005, το Δελτίο Στάθμευσης για ΑΜΕΑ διαθέτει μία πρόσθια και μια οπίσθια όψη, κάθε μία χωρισμένη καθέτως σε δύο μέρη:

To αριστερό μέρος της πρόσθιας όψης περιλαμβάνει:

Α) Το σύμβολο της αναπηρικής πολυθρόνας (λευκό) σε φόντο σκούρο μπλε.

Β) Την ημερομηνία λήξης του Δελτίου Στάθμευσης

Γ) Τον αριθμό μητρώου του Δελτίου Στάθμευσης

Δ) Το όνομα και τη σφραγίδα της Υπηρεσίας που χορηγεί το Δελτίο Στάθμευσης.

Στην οπίσθια όψη αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του κατόχου, η υπογραφή του και η φωτογραφία του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το σήμα ήταν χρώμα κόκκινου, χωρίς καμία ένδειξη από τις παραπάνω προβλεπόμενες. Επρόκειτο για σήμα το οποίο κυκλοφορεί στο εμπόριο ελεύθερα και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε. Σημειώνεται εδώ, ότι στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί τέτοιου είδους συμβάν.

Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου μας, ορθά πράττοντας, (προκειμένου να διαφυλάξει το δικαίωμα κάθε ατόμου με αναπηρία να διευκολύνεται στη στάθμευση του αυτοκινήτου του,) βεβαίωσε την παράβαση, (η απουσία του οδηγού δεν επέτρεψε την «ιδίοις όμμασι» διαπίστωση των οργάνων της Δημ. Αστυνομίας) χωρίς αυτό να οφείλεται, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σε άγνοια, κεκτημένη ταχύτητα, απροσεξία Επιεικώς, το δημοσίευμα στερείται αντικειμενικότητας και οφείλεται σε κεκτημένη ταχύτητα του συντάκτη της ιστοσελίδας, ο οποίος και οφείλει να επανορθώσει και να ζητήσει συγνώμη, αφού το λάθος ανήκει σε εκείνον και όχι τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ηγ/τσας.

Και με την ευκαιρία να επισημάνουμε την ανάγκη, τα Άτομα με Αναπηρίες να φροντίζουν να τοποθετούν ορθά και μάλιστα το προβλεπόμενο Δελτίο Στάθμευσης, σε εμφανή θέση, για να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες περιπτώσεις.
katoci.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ