2015-11-26 12:20:17
Φωτογραφία για Λουκέτα σε Αστυνομικά Τμήματα λόγω... Καλλικράτη - Στην Πάτρα ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης παρουσιάζει το Σχέδιο
Στην Πάτρα βρίσκεται ο γγ του υπουργείου ροστασίας του Πολίτη για την... αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στην Αχαΐα, όπως έγραψε χθες το tempo24.gr.

Στις 11 το πρωί ξεκίνησε στο κτίριο του Λαδόπουλου η συνάντηση με τους φορείς και τις αρχές της πόλης με τον γγ του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Δημήτρη Αναγνωστάκη, να παρουσιάζει το σχέδιο του υπουργείου για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνάντηση συμμετέχουν τοπικοί βουλευτές, ο Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι της Αχαϊας, η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων των ένστολων αξιωματικών και αστυνομικών.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στην Αχαΐα πρόκειται να συγχωνευθούν τα Αστυνομικά Τμήμα της Πάτρας, από πέντε που είναι σήμερα σε δύο ή το πολύ τρία και επίσης θα γίνει συγχώνευση της Κλειτορίας με το αστυνομικό τμήμα Καλαβρύτων και της Ακράτας με το τμήμα του Αιγίου.


Επίσης προβλέπεται η σύσταση Τμήματος Ασφαλείας στην Δυτική Αχαΐα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένοι δείκτες εφγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή, όπως έχει γράψει το tempo24.gr.

Στόχος του Υπουργείου, όπως είπε ο κ. Αναγνωστάκης, είναι σε κάθε καλλικρατικό δήμο να υπάρχει ένα αστυνομικό τμήμα που θα καλύπτει τις ανάγκες ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών.

Μετά την ανακοίνωση των προτάσεων θα γίνει διαβούλευση προκειμένου να καταρτιστεί το τελικό σχέδιο της αναδιάρθρωσης. Στη συνάντηση παρίστανται επίσης και οι δύο αντιστράτηγοι του Σώματος, ο Επιτελάρχης και ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ