2015-11-27 11:41:19
Φωτογραφία για Αποκάλυψη: Αυτό είναι το σχέδιο του Βαρουφάκη για την Ευρώπη...
Στο Σίδνεϊ, όπου δίδαξε για κάποιο διάστημα, επέστρεψε για λίγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, προκειμένου να δώσει μια διάλεξη σε φοιτητές με αντικείμενο τις οικονομικές προκλήσεις της Ευρώπης. Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Sydney Morning Herald, ανέφερε απευθυνόμενος προς τους φοιτητές: το να δημιουργήσεις μια νομισματική ένωση είναι «κάπως σαν να εισβάλεις στη Ρωσία».

«Στην αρχή η δραματική πρόοδος. Όπως τα γαλλικά στρατεύματα υπό τον Μέγα Ναπολέοντα. Εισέβαλαν στη Ρωσία, κατέλαβαν τεράστιες εκτάσεις γης χωρίς σπουδαία αντίσταση. Όμως τότε, ο βαρύς χειμώνας έρχεται. Οι Κοζάκοι και οι ρώσοι αντάρτες αρχίζουν να ανατινάζουν τα στρατεύματά σου και τελικά καταλήγεις με αίμα στο χιόνι», ανέφερε.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πάντως πως δεν υπάρχει επιστροφή από το ευρώ, καθώς το κόστος θα ήταν πολύ μεγάλο. «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια πιο δημοκρατική Ευρώπη», ανέφερε. Και αυτό είναι το επόμενο πρότζεκτ του, σημειώνει η Sydney Morning Herald.


«Ο λόγος που η Ευρώπη παραπαίει είναι το δημοκρατικό έλλειμμα. Αν δεν υπερβούμε αυτό το έλλειμμα, η Ευρώπη θα μαραθεί και θα πεθάνει. Τότε ολόκληρος ο κόσμος θα βρεθεί σε αναταραχή».

Μάλιστα, εξήγησε κατά τη διάλεξή του το σχέδιο «Εκδημοκρατισμός της Ευρώπης». «Μαζί με μερικούς συναδέλφους, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια πολιτική κίνηση που θα είναι πανευρωπαϊκή, διασυνοριακή και η οποία θα επιχειρήσει να διευθετήσει τα κοινά προβλήματα που έχουμε».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ