2012-05-10 12:30:59
Φωτογραφία για Το τέλος των... καταλληλότερων πρωθυπουργών, δημοσιογράφων,δημοσκόπων
γράφει ο ΒΑΒΕΛληνας

*Οσο πιο αντιλαϊκή γινόταν η πολιτική του συστήματος της αντιπολίτευσης τόσο το σύστημα προχωρούσε σε νέες σοφιστείες για να διασωθεί *Οσο περισσότερο απομακρυνόταν από τις μάζες τόσο τα δεκανίκια πολλαπλασιάζονταν.

*Δύο ήταν οι πυλώνες στο σαθρό σύστημα που δημιούργησαν τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα.

*Τα ΜΜΕ και οι δημοσκοπήσεις.

*Τα ΜΜΕ επικεντρώνονταν στα.. πέριξ  της πολιτικής που ασκούσαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις προκειμένου να μείνει άθικτος ο αντιλαϊκός πυρήνας της εξουσίας.

Και η συζήτηση πάντα άναβε για τις παραπολιτικές πλευρές αυτού που συνέβαινε παρά για το ίδιο το σημαντικό γεγονός το οποίο προκαλούσε τις φαιδρές παραπολιτικές καταστάσεις.

*Για να είμαστε σαφείς δεν ήταν όλοι οι δημοσιογράφοι που λειτουργούσαν με αυτό τον τρόπο αλλά ένας συγκεκριμένος καλοπληρωμένος πυρήνας που πλημμύριζε τα παράθυρα.


*Η κακώς εννοούμενη δημοσιογραφία που ασκούσε αυτός ο τηλεοπτικός πυρήνας της εξουσίας μπορούσε να φτάσει όμως ως ένα σημείο.

Για να εμβαθύνει στην παραπολιτική  και όχι στην πολιτική ουσία της εκάστοτε διακυβέρνησης είχε ανάγκη τον δεύτερο πυλώνα της εξουσίας: τους δημοσκόπους.

*Από τα μέσα της δεκαετίας του '90 αλλά κυρίως από το 2000 και μετά η εξουσία κέρδισε τα μάλα από τις δημοσκοπήσεις αλλά και τον δυσανάλογο χρόνο που κέρδιζαν στο κομμάτι της ενημέρωσης του λαού από τα κανάλια.

*Οι δημοσκοπήσεις αντιμετωπίζονταν με δέος και είχε αγιοποιηθεί το ερώτημα του "καταλληλότερου πρωθυπουργού".

*Σημίτης, Καραμανλής,Παπανδρέου και Βενιζέλος "κάθισαν (για χρόνια) κάτω από την μπάρα" του εντυπωσιακού εφευρήματος του καταλληλότερου πρωθυπουργου, αρχηγού και πάει λέγοντας.

*Είναι πολύ πρόσφατο το δημοσκοπικό εύρημα της καταλληλότητας του Ε.Βενιζέλου στην πρωθυπουργία την ώρα που το το κόμμα του κατάφερε να έρθει τρίτο συγκεντρώνοντας μόλις 14%!

*Τα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών προκάλεσαν αρκετή σύγχυση στην αρχή. Πολλά από τα μηνύματα της κάλπης δεν είναι ξεκάθαρα. Ομως υπάρχουν και αρκετά μηνύματα από το συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα που είναι καθαρά όσο το διαμάντι.

*Η ψήφος του ελληνικού λαού έβαλε τέλος στον δικομματισμό της μεταπολίτευσης. Κλείνοντας ταυτόχρονα την πόρτα στους κυρίαρχους εκφραστές του τηλεοπτικού συστήματος διαχείρησης της κοινής γνώμης μέσω της συγκεκριμένης μορφής ενημέρωσης. Τους "καταλληλότερους" δημοσιογράφους και δημοσκόπους.

5dnews.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ