2012-05-10 13:17:35
Φωτογραφία για Το ΠΑΣΟΚ θα επαναδημιουργηθεί
Ο λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ, γιατί το θεώρησε υπεύθυνο για τις επιπτώσεις της κρίσης, χωρίς να διαχωρίσει αυτούς που είχαν την κύρια ευθύνη έως το 2009 και αυτούς που ταυτίστηκαν με τη δύσκολη φάση της διαχείρισης της κρίσης, είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν παραλάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι με απογοήτευση τον άκουσε να παραπληροφορεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε τον σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκόπου και όχι τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής εντότητας.

Αναφορικά με τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία του Μνημονίου, ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά: «Καταγγελία ποιας σύμβασης; Αυτής που μείωσε το χρέος και 50% του ΑΕΠ; Αυτής που στηρίζει τις τράπεζες για να στηρίξει καταθέσεις πολιτών; Αυτής που προστατεύει τις καταθέσεις των ελληνικών οικογενειών; Αυτής που επιτρέπει να πέσουν τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ ρευστότητας για επενδύσεις και καταπολέμηση ανεργίας; Αυτής που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε έργα υποδομής ύψους 55 δισ. και μπορούν αν κινήσουν τον τροχό της ανάπτυξης;».


Παραλαμβάνει το μεσημέρι τη διερευνητική εντολή

Προδιαγεγραμμένο φαίνεται να είναι το τέλος της διερευνητικής εντολής που θα παραλάβει σήμερα στις 2 το μεσήμερι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί σήμερα με τους προέδρους των κομμάτων που έχουν, σύμφωνα με τη στρατηγική που έχει χαράξει το κόμμα, φιλοευρωπαϊκό χαρακτήρα. Θα ξεκινήσει τις επαφές του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη. Θα ακολουθήσουν ίσως αύριο οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά και τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος δήλωσε σήμερα ότι δε θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του κ. Βενιζέλου.

Χθες, ο Βαγγέλης Βενιζέλος δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι θα αξιοποιήσει την εντολή «ως δύναμη εθνικής ευθύνης» για να αποκτήσει η χώρα κυβέρνηση και προοπτική.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον προκάτοχό του Γιώργο Παπανδρέου.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ