2015-12-03 08:29:11
Φωτογραφία για Οι κλεψιές διαδέχονται η μία την άλλη στην Ειδομένη
Αγαπητό Tromaktiko,

Άρχισαν τα όργανα. Ας ρίξουμε μια ματιά στην ακριτική Ειδομένη... στα σύνορα με τα Σκόπια που κάποιοι δεν γνωρίζουν, παρά την ιστορία της, και κάποιοι επιμένουν να μην δίνουν σημασία, παρά το ότι είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό σημείο του χάρτη της Ελλάδας μας.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν σημειωθεί μικροκλοπές σε είδη ρουχισμού (άνευ σημασίας για αυτούς που είναι μακρυά από μας και που έχουν τα πάντα αλλά όχι για τους ανθρώπους που ζουν στο χωριό και τα βγάζουν πέρα με αυτά που έχουν) από αυλές σπιτιών (παρά το γεγονός ότι οι ΜΚΟ παρέχουν στέγη - τροφή - ρουχισμό που στέλνει όλη η Ελλάδα). Άξιον απορίας γιατί να κλέψουν κάτι που τους παρέχεται. Σιγά σιγά οι κλοπές και οι διαρρήξεις που προστέθηκαν (εξακολουθούν να είναι άνευ σημασίας για κάποιους) έγιναν συχνότερες και σε μεγαλύτερη κλίμακα. Δεν θα πούμε βέβαια για τα γεγονότα που δεν έχουν τολμήσει κάποιοι να βγουν να καταγγείλουν αλλά για αυτά που έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία επίσημα πια. Άνοιξαν οι δουλειές μας.


Πριν λίγες μέρες σε ακατοίκητο αλλά όχι και μη χρησιμοποιούμενο σπίτι στην είσοδο του χωριού έσπασαν την πόρτα και έβαλαν φωτιά στο εσωτερικό του σπιτιού χρησιμοποιώντας τα κασώματα από τις πόρτες για να ζεσταθούν αυτοί που τους παρέχεται θέρμανση με μηχανικά μέσα στο 'κέντρο' αναμονής παρά την συνοριογραμμή.

Εν συνεχεία του σίριαλ, μπήκαν σε αριθμό σπιτιών (μικρό για κάποιους αλλά όχι ευκαταφρόνητο αν αναλογιστεί κανείς ότι το χωριό έχει λίγα σπίτια) κλέβοντας οικόσιτα ζώα, κυρίως πουλερικά (τα οποία είναι και πάλι άνευ σημασίας για κάποιους που αγοράζουν έτοιμα τα προϊόντα από αυτά τα ζώα όχι όμως και για τους ανθρώπους που ζουν στο χωριό και εξαρτώνται από αυτά τα οικόσητα κατώτερα όντα μιας και δεν υπάρχουν τα χρηματικά μέσα να αγοράσουν τα εν λόγω προϊόντα).

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο (συνεχίζεται το σίριαλ) δεν αρκέστηκαν σε προϊόντα που φροντίζει η φύση να έχουμε, αλλά επεκτάθηκαν και σε τυποποιημένα προϊόντα, ιδιαιτέρως αυτά που περιέχουν αλκοόλ (κρασί - μπύρα - ρετσίνα). Ε ρε γλέντια. Τώρα θα μου πείτε οι κότες έχουν τέτοια δυνατότητα να γεννούν εκτός από αυγά και μπουκάλια μπύρας; Όχι. Βρέθηκε τρόπος όμως. Στο κυλικείο του σιδηροδρομικού σταθμού της Ειδομένης φρόντισαν να ελαφρύνουν τα ψυγεία και τα ράφια του επαγγελματία-ιδιοκτήτη (ο οποίος φορολογείται από το κράτος) από το βάρος των προϊόντων αυτών.

Το τελευταίο συμβάν δεν έγινε σε σπίτι αλλά σε κτίριο του ΟΣΕ (τι πήγαν να πάρουν από κει;) χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες.

Αυτά και αναμένουμε το αυριανό επεισόδιο (εμείς λέγαμε θα είναι εβδομαδιαίο αλλά τέτοια ακροαματικότητα πως να την αγνοήσεις!)

Αναγνώστης

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο e-mail μας [email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ