2012-05-10 13:51:14
Φωτογραφία για Οι Ελληνικές εκλογές  εβαλαν τα ξένα ΜΜΕ  σε νευρική κρίση
Όσο η πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα μας παραμένει, τόσο ο διεθνής Τύπος παρακολουθεί Νευρική κρίση στο διεθνή Τύπο από την αστάθεια στην Ελλάδα με κομμένη την ανάσα τις κρίσιμες εξελίξεις, με πολλά Μέσα να κάνουν λόγο για.... έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Καθώς η πολιτική αστάθεια συνεχίζεται στην Αθήνα μετά τις εκλογές χωρίς σαφές αποτέλεσμα της Κυριακής, η Γερμανία αυξάνει την πίεση για οποιαδήποτε νέα ελληνική κυβέρνηση, ώστε να τηρήσει τους όρους του μνημονίου, προειδοποιώντας πως διαφορετικά θα αναγκαστεί σε έξοδο από την ευρωζώνη», σημειώνουν οι Financial Times.

Αναφέρει ακόμα τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε, ότι «μόνο η Αθήνα μπορεί να αποφασίσει αν η Ελλάδα θα παραμείνει στο κοινό νομισματικό μπλόκ». «Δεν μπορούμε να την πιέσουμε».

Το βρετανικό δίκτυο BBC αναφέρεται στην τρίτη διερευνητική εντολή  που λαμβάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε μία προτελευταία προσπάθεια να σχηματισθεί κυβέρνηση συνεργασίας.


Ωστόσο τονίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ πλέον δεν έχει τη λαϊκή στήριξη. «Η προσπάθειά του να σχηματίσει κυβέρνηση φαίνεται πιο πιθανό να αποτύχει, κάνοντας τις νέες εκλογές και την πολιτική αστάθεια σε όλη την ευρωζώνη, αναπόφευκτα».

Η Wall Street Journal έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Πώς ένα ριζοσπαστικό ελληνικό σχέδιο διάσωσης απέτυχε» τονίζοντας:

«Δύο χρόνια μετά το πρόγραμμα στήριξης της Ευρώπης στην Ελλάδα, ώστε να προστατευθεί το ευρώ, αυτή η διάσωση έγινε ένα φιάσκο που απειλεί να διαλύσει το κοινό νόμισμα».

Το πρακτορείο Reuters σημειώνει ότι «οι πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης είναι μικρές», τονίζοντας ότι «οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν ευρωπαίους αξιωματούχους να απειλήσουν με αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ "ανυπόμονες" κυβερνήσεις παρακράτησαν μέρος της τελευταίας δόσης του πακέτου στήριξης».
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ