2015-12-06 10:09:08
Φωτογραφία για Βλάβη στον καταπέλτη επιβίβασης-αποβίβασης του πλοίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» στη Σύρο
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΤΕΜΙΣ» Νηολογίου Πειραιά 10317 ότι κατά την διαδικασία χειρισμών κατάπλου στις εγκαταστάσεις του επιβατικού λιμένα Σύρου, προερχόμενο από Πάρο, παρουσιάστηκε βλάβη στον πρυμναίο καταπέλτη επιβίβασης-αποβίβασης επιβατών και οχημάτων, με αποτέλεσμα την πτώση μεγάλου τμήματός του.

Ανωτέρω πλοίο πλαγιοδέτησε ασφαλώς σε έτερο προβλήτα προκειμένου αντιμετωπιστεί η βλάβη, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα αποβιβάστηκαν από πλαϊνό καταπέλτη.

Από το περιστατικό υπήρξε τραυματισμός μίας επιβάτιδος η οποία διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ δεν παρατηρήθηκε ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά ογδόντα επτά (87) επιβάτες, ενώ μετά από επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης του λιμένα Σύρου, διεπιστώθη ζημιά στο υδραυλικό σύστημα ανύψωσης του καταπέλτη.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου, που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΡΤΕΜΙΣ» μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ