2012-05-10 16:21:17
Φωτογραφία για Επισκόπηση Ημερήσιου Τύπου 10-05-12
Τα θέματα που κυριαρχούν στα σημεινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι οι προειδοποιήσεις της Ευρώπης για τις δεσμεύσεις της Ελλάδας που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση, το «κουτσουρεμένο» τμήμα της δόσης του δανείου προς τη χώρα, η επιστροφή από τον Αλ. Τσίπρα της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, το δίλημμα οικουμενική ή εκλογές.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το Συμβούλιο Αρχηγών προσανατολίζεται σε κυβέρνηση με εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραλαμβάνει σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, την οποία όπως όλα δείχνουν θα αναγκαστεί να επιστρέψει και αυτός με τη σειρά του άπραγος, όλοι οι προβολείς στρέφονται πλέον στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, ως ύστατη προσπάθεια για συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τρέμουν τις εκλογές η τρόικα και τα κόμματα του μνημονίου".


Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ενδεχόμενο νέων εκλογών τρομάζει στην κυριολεξία τόσο τις Βρυξέλλες όσο και τα κόμματα που συνεχίζουν να υπερασπίζουν το Μνημόνιο τα οποία κινδυνεύουν με αφανισμό από τον πολιτικό χάρτη".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τι θα γίνει στην πληρωμένη ΝΔ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που το παζλ των διερευνητικών εντολών φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, η πληγωμένη Ν.Δ. ψάχνει να βρει τον... τρίτο δρόμο εξόδου από τη δική της κρίση μετά τη συντριπτική ήττα που υπέστη στις εκλογές".

ΕΘΝΟΣ: "Το δίλημμα οικουμενική ή εκλογές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ένα δίλημμα που απαιτεί στάση εθνικής ευθύνης και ειλικρινή πρόθεση για την αποφυγή πρόωρων εκλογών έχουν στα χέρια τους οι πολιτικοί αρχηγοί, αν και από χθες ο κ. Αλέξης Τσίπρας έκοψε στην πραγματικότητα κάθε «γέφυρα» για τη συγκρότηση κυβέρνησης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Στρώνουν κόκκινο χαλί για τον Αντίχριστο!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η επερχόμενη παγκόσμια (δια)κυβέρνηση που προωθείται ως ανάγκη για να ξεπεραστεί η διεθνής οικονομική κρίση ή να επιβληθούν διεθνείς δεσμεύσεις για την κλιματική αλλαγή ή την τρομοκρατία, αποκτά απεριόριστες εξουσίες ελέγχου, αστυνόμευσης και επιβολής σε αντικατάσταση των εθνικών κυβερνήσεων και δεν απέχει καθόλου από μια πρωτοφανή δικτατορία μιας ευφυούς ελίτ, στην οποία όποιος αντιστέκεται θα είναι καταδικασμένος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τελευταία απόπειρα για οικουμενική κυβέρνηση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα σενάριο της τελευταίας στιγμής, που παραπέμπει στην επικείμενη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, αυξάνει κατά τι τις αντικειμενικά λιγοστές πιθανότητες συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας".

ΕΣΤΙΑ: "Ο τόπος εισέρχεται σε περιπέτεια".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όποιος παρακολουθεί τι μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημερώσεως και τί γράφουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, διαπιστώνει ότι η χώρα μας έχει εισέλθει σε μεγάλη περιπέτεια. Το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής έδειξε ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει επίγνωση των κινδύνων που συνεπάγονται οι επιλογές του".

Η ΑΥΓΗ: "Προχωράμε μπροστά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η λαϊκή ετυμηγορία και η αξιοποίηση της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη επιφέρει αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό και ξαναζωντανεύει την ελπίδα στους εργαζόμενους και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ζητείται υπευθυνότητα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "από... χέρι σε χέρι πάει η διερευνητική εντολή, καθώς άκαρπες απέβησαν και οι διαβουλεύσεις του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τους αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι, χωρίς να μπορούν να βρουν κοινό στόχο μέσα από τις διαφορές τους, δείχνουν πως αν και μιλούν για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ουσιαστικά εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε μικροκομματικά οφέλη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η Ευρώπη προειδοποιεί".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την πρόθεσή της να διακόψει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, εάν η χώρα μας δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση, κατέστησε σαφή χθες η Ευρωζώνη, λόγω και έργω. Το διοικητικό συμβούλιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (EFSF) αποφάσισε να αποδεσμεύσει μόνο τα 4,2 δισ. ευρώ από τα 5,2 δισ. της δόσης, όσα χρειάζονται δηλαδή για την αποπληρωμή ομολόγων και τόκων".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πώς θα πετύχετε ΟΛΙΚΗ διαγραφή του δανείου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δεκάδες είναι οι περιπτώσεις όπου τα Ειρηνοδικεία «έσβησαν» τις οφειλές υπερχρεωμένων νοικοκυριών, η περίοδος των 4 ετών και ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσετε".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Αδιέξοδο για σχηματισμό κυβέρνησης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σήμερα επιστρέφει ο Αλ. Τσίπρας την διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης, σε ένα απίστευτα δαιδαλώδες σκηνικό που καθιστά το ενδεχόμενο βιώσιμης κυβέρνησης εξωπραγματικό και ενώ οι συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς απέβησαν άκαρπες, στις συναντήσεις που είχε με τους κοινωνικούς φορείς το κλίμα ήταν καλύτερο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "ΚΚΕ: "Εκλογές τώρα!".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στην κοροϊδία των διερευνητικών εντολών, όπου ο ένας προσπαθεί να ρίξει στον άλλο την ευθύνη για τη μη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, εκλογές, για να παρέμβει ο λαός".

ΤΑ ΝΕΑ: "Διερευνητική εντολή και από την... τρόικα! Κόβει κατά 1 δισ. ευρώ τη δόση του Μαΐου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σκληρό μήνυμα στην Ελλάδα στέλνουν οι δανειστές, περικόπτοντας κατά ένα δισ. ευρώ τη δόση του Μαΐου: Η Ευρώπη πιέζει για τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα εγγυηθεί την τήρηση των όρων του Μνημονίου. Παράλληλα, συνεχίζονται οι απειλές, ακόμη και περί εξόδου από το ευρώ".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Κεντροαριστερή «πολυκατοικία». Το μεγάλο στοίχημα του Τσίπρα και το σκληρό δίλημμα Βενιζέλου".

Η εφημερίδα γράφει "Νέα Δημοκρατία: Κάλεσμα Σαμαρά για ενιαίο μέτωπο της Κεντροδεξιάς. ΣΥΡΙΖΑ: Διαπραγματεύεται με σκληρή ατζέντα πέντε όρων. Βενιζέλος: Χτίζει «γέφυρες» μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα. Οικονομία: Τα... αγγούρια της επόμενης κυβέρνησης".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Παγώνει τον τουρισμό η πολιτική αβεβαιότητα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μείωση κατά 50% στο ρυθμό των κρατήσεων από το εξωτερικό σημειώθηκε το τελευταίο διήμερο λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας, εξέλιξη που προκαλεί αναστάτωση και συναγερμό στον τουριστικό επιχειρηματικό κόσμο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σήμα κινδύνου από την Ευρώπη".

Η εφημερίδα σημειώνει "Χ.Β. Ρομπάι: Οικονομική στήριξη μόνο με τήρηση όσων έχουν συμφωνηθεί. Γκ. Βεστερβέλε: Υπόθεση της Ελλάδας εάν θα παραμείνει ή όχι στην Ευρωζώνη. Ζ.Μ. Μπαρόζο: Πολύ αρνητικές συνέπειες, εάν δεν τηρηθεί το Μνημόνιο. Επειγόντως στην Αθήνα για επαφές ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ο χρόνος στενεύει. Σήμερα έρχονται μόνο 4,2 δισ. ευρώ από τη δόση που μας οφείλουν".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τη στιγμή που οι πιέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης εντείνονται από όλες και προς όλες τις κατευθύνσεις, τα περιθώρια της χώρας σε οικονομικό επίπεδο φαίνεται να στενεύουν σημαντικά, αφού ακόμη και η δόση των 5,2 δισ. ευρώ δεν θα καταβληθεί ολόκληρη σήμερα, ενώ και οι επόμενες θα περάσουν από μία άλλη, κατά πολύ αυστηρότερη, διαδικασία".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ευρωπαϊκή παρέμβαση με «κούρεμα» του δανείου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι Βρυξέλλες και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους και «σκληραίνουν» τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα, μετά το πολιτικό αδιέξοδο που δημιούργησαν οι εκλογές της Κυριακής, ασκώντας πιέσεις προς τη χώρα, να τηρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων και θέτοντας τα ελληνικά κόμματα προ των ευθυνών τους".

πηγή: iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ