2015-12-09 13:23:16
Φωτογραφία για Αυτός είναι ο νέος τρόπος διαχείρισης των ανασφαλίστων στα νοσοκομεία
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου -Virus.com.gr

Υποχρεωτική καθίσταται από σήμερα Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, η ηλεκτρονική αναγγελία της έκδοσης εισιτηρίου και εξιτηρίου στους ανασφάλιστους ασθενείς, από όλες τις δημόσιες νοσοκομειακές δομές.

Για την υλοποίηση της απόφασης, οι χρήστες θα χρησιμοποιούν την υπάρχουσα πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ, η οποία έχει υποστεί τις σχετικές αλλαγές-προσθήκες. Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί είναι η εξής:

Αναγγελία Εισιτηρίων- Εξιτηρίων  Στοιχεία Ασφαλισμένου  τύπος ταυτοποίησης, έχουν προστεθεί επιλογές σύμφωνα με την παρακάτω εικόνα:

Αναγγελία Εισιτηρίων- Εξιτηρίων  Στοιχεία Ασφαλισμένου Ειδικές Περιπτώσεις, σύμφωνα με την παρακάτω εικόνα:

Αναγγελία Εισιτηρίων- Εξιτηρίων  Στοιχεία Εισιτηρίου Ειδική περίπτωση Ασφ. Ικανότητας, σύμφωνα με την παρακάτω εικόνα:

Ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι σε όλες τις κατηγορίες Αναγγελίας Ανασφάλιστων, στο πεδίο «Ειδικές Περιπτώσεις» πρέπει να επιλέγεται πάντα η περίπτωση: «Εκτός Δαπάνης ΕΟΠΥΥ». Συνεπώς, οι αναφερόμενες αναγγελίες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να συνοδεύουν υποβολές δαπανών προς τον ΕΟΠΥΥ.

Σύντομα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού θα αναρτηθούν και οι προδιαγραφές για το νέο web service, προκειμένου να προσαρμόσουν οι πάροχοι τα Συστήματά τους.

Οι κατηγορίες των ανασφάλιστων ασθενών, περιγράφονται στο υπ’ αριθ. Α5β/Γ.Π.οικ 88457/19.11.2015 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ