2015-12-09 21:08:08
Φωτογραφία για Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του δημιουργού των Bitcoins, Satoshi Nakamoto;
Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί κατά καιρούς στο internet σχετικά με την... ταυτότητα του εφευρέτη του γνωστού ηλεκτρονικού χρήματος, BitCoin Σε ένα ενδελεχές άρθρο το Wired φτάνει στο συμπέρασμα πως ο εφευρέτης του γνωστού Bitcoin, ο οποίος ακούει στο ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto, είναι ο Αυστραλός επιχειρηματίας Graig Wright.

Σαν απόδειξη παραθέτει επικοινωνίες που έχουν διαρρεύσει από το blog του Wright κατά την περίοδο 2008 - 2009 και από τις οποίες φαίνεται να υπάρχει διασύνδεση μεταξύ του επιχειρηματία και της έναρξης των Bitcoin όπως επίσης ότι είναι γνωστό πως ο Wright είχε καταφέρει από νωρίς να συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσό σε boitcoins.

To Wired προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με τον επιχειρηματία. Εκεί πήραν αμήχανες απαντήσεις και παραδέχονται πως όλα αυτά μπορεί να είναι και φάρσα, όμως μερικές ώρες μετά την δημοσιοποίηση του άρθρου το Gizmodo δημοσιοποίησε την δική του έρευνα σχετικά με το θέμα οπού και εκεί το συμπέρασμα τους είναι πως πίσω από τον Satoshi Nakamoto κρύβονται οι Graig Wright και ο Dave Kleiman, ένας εμπειρογνώμονας υπολογιστών ο οποίος απεβίωσε το 2013.

Όταν πια οι δυο εκδότες ζήτησαν εκ νέου εξηγήσεις από τον Wright o ίδιος απέφυγε να απαντήσει κάνοντας το όλο θέμα ακόμα πιο περίεργο. Όπως και να έχει πάντως τα δύο άρθρα είναι αρκετά αναλυτικά και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν τα έγγραφα που διέρρευσαν είναι αληθινά...
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ