2012-05-10 18:26:45
Φωτογραφία για Η Κομισιόν αφήνει ανοικτό το θέμα εξόδου από το ευρώ
Αναστάτωση έχει προκαλέσει μια ανάρτηση στο Twitter για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ Σύμφωνα με αυτήν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο εμφανίζεται να έχει δηλώσει πως «η Ελλάδα πιθανότατα θα φύγει από το ευρώ εάν δεν καταφέρει να τηρήσει τις δεσμεύσεις και τους στόχους της».

Όπως αναφέρει το protothema.gr, η είδηση αυτή αναπαράγεται από αρκετούς χρήστες του Twitter τα τελευταία λεπτά. Στην περίπτωση που επαληθευθεί πάντως θα είναι η πρώτη φορά που ο Ζοζέ Μπαρόζο θα «προειδοποιεί» ευθέως για πιθανή έξοδο της χώρας μας από το ευρώ και παράλληλα θα είναι η πρώτη φορά που κάποιος κορυφαίος θεσμικός παράγοντας της ΕΕ φέρεται να αναφέρεται δημοσίως - και προφανώς διόλου διπλωματικά – στο θέμα «ταμπού» της Ευρωζώνης, στην πιθανότητα αποχώρησης μιας χώρας από την Ευρωζώνη. Εν προκειμένω της Ελλάδας.

Είναι προφανές πως στην περίπτωση αυτή κορυφώνονται οι πιέσεις προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας για να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός και να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας στην κατεύθυνση της τήρησης του Μνημονίου.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ