2015-12-15 01:29:48
Φωτογραφία για “Φωτιά” βάζει στην Υγεία το νέο μισθολόγιο
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus.com.gr

Ομοβροντία αντιδράσεων με νέες κινητοποιήσεις στην Υγεία, πυροδοτεί το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, χωρίς καν να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους.

Άγριες περικοπές σε μισθούς κι επιδόματα, “πάγωμα” της μισθολογικής εξέλιξης, σύνδεση της αμοιβής με την αξιολόγηση, κ.ά. “διαβάζει” στο σχέδιο νόμου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

“Άλλο ένα ψέμα της Νεομνημονιακής κυβέρνησης είναι οι αυξήσεις στους Μισθούς των Υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων με το Νομοσχέδιο που συνέταξε η ΤΡΟΪΚΑ, μετέφρασε η κυβέρνηση από τα αγγλικά στα ελληνικά και το προώθησε στη Βουλή προς ψήφιση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος” σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Το πρώτο ζήτημα στο οποίο “σκοντάφτει” το σχέδιο νόμου κατά την ΠΟΕΔΗΝ, αφορά στη μείωση του επιδόματος ευθύνης των προϊσταμένων στα Τμήματα, τόσο της Ιατρικής όσο και της Νοσηλευτικής υπηρεσίας, από τα 250 ευρώ στα 150 ευρώ. Η Ομοσπονδία διαπιστώνει επίσης:


Δραστική μείωση των βασικών μισθών.

Περαιτέρω μείωση του συντάξιμου μισθού.

Πετσόκομμα σε νυκτερινά – αργίες – υπερωρίες.

Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς σε περίπτωση μετάταξης του υπαλλήλου.

Αμφισβήτηση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Περικοπή του επιδόματος Παραμεθόριων Περιοχών σε εργαζόμενους πολλών Νοσοκομείων.

Πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης στα κλιμάκια έως 31/12/2017.

Σύνδεση της αμοιβής με την Αξιολόγηση.

Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία (ΠΑΣΥΝΟ) του ΕΣΥ επικεντρώνει τα πυρά της στο “κούρεμα” κατά 40% του επιδόματος θέσης για τους προϊσταμένους τμημάτων των νοσηλευτικών υπηρεσιών (στα 150 ευρώ), όταν για όλους τους άλλους αυξάνεται κατά 50 ευρώ (στα 290 ευρώ).

“Οι νοσηλευτές δεν θα ανεχτούν τέτοιου είδους απαξιωτικές συμπεριφορές, που προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους, μειώνουν την αξία της προσφοράς τους και θίγουν το κύρος του νοσηλευτικού επαγγέλματος” τονίζει μεταξύ άλλων.

Όπως άλλωστε επισημαίνει και η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), με τη συγκεκριμένη διάταξη “ένας προϊστάμενος τμήματος της Διοικητικής Υπηρεσίας ενός νοσοκομείου θα λαμβάνει υψηλότερο επίδομα θέσης από το νοσηλευτή που προΐσταται ενός τμήματος της νοσηλευτικής υπηρεσίας”, γεγονός το οποίο είναι ομολογουμένως άδικο.

Στη βάση της επίθεσης που δέχονται τα δικαιώματα των μελών τους, τόσο η ΠΟΕΔΗΝ όσο και η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ καλούν αύριο Τρίτη 15/12 και ώρα 10 π.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας. με αίτημα την απόσυρση του Μισθολογίου.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ