2012-05-10 19:48:02
Φωτογραφία για ΤΕΛΙΚΟ: ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 3-2
Με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να κάνει μία μεγαλειώδη εμφάνιση, η ΑΕΚ ανέτρεψε το σκορ επικρατώντας 3-2 του Ατρόμητου και παρέμεινε ζωντανή στη «μάχη» του «σεντονιού».

Τα χρόνια έχουν περάσει. Στα 35 του πλέον δεν έχει την σπιτρτάδα του παρελθόντος. Όσα χρόνια και αν περάσουν όμως, ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα παραμένει σταθερή αξία για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ. Ο διεθνής επιθετικός με μία μεγάλη εμφάνιση, πήρε από το… χέρι την Ένωση και την οδήγησε σε μία επική ανατροπή επί του Ατρόμητου, με τους γηπεδούχους να επικρατούν 3-2 και να κάνουν σημαντικό βήμα για την κατάληψη της 1ης θέσης των play-off.

Εκπλήξεις από Κωστένογλου

Ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε την ΑΕΚ με το συνηθισμένο 4-3-2-1 επιφυλάσσοντας μία έκπληξη, καθώς εκτός 11αδας έμεινε ο Βίκτωρας Κλωναρίδης που εντυπωσίασε με τον Παναθηναϊκό για να περάσει στη θέση του ο Νίκος Εγγλέζου σε μία νέα θέση για αυτόν. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Ατρόμητο με κλασικό σύστημα 4-4-2, με τον Μήτρογλου να έχει στο πλευρό του τον Καραμάνο, προφανώς για να απασχολεί τους αμυντικούς της Ένωσης και να δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία στον πρώτο σκόρερ της ομάδας του Περιστερίου.


Το παιχνίδι ξεκίνησε νωθρά για τις δύο ομάδες με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο και τον Ατρόμητο να παίζει περισσότερο με αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, άγγιξε το γκολ. Ο Μπρίτο έκανε ωραία ενέργεια, γυρνώντας την μπάλα προς τον Μήτρογλου, ο οποίος στο 9’ από τα δύο μέτρα έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, πάλι ο επιθετικός του Ατρόμητου, βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, με το δυνατό του σουτ, να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια του Κωνσταντόπουλου.

Αντεπίθεση και… γκολ

Η ανούσια υπεροχή της ΑΕΚ, έδινε την ευκαιρία στον Ατρόμητο να βγάζει αρκετές αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές, πήρε και το προβάδισμα. Στο 20’ ο Σφακιανάκης κέρδισε την κόντρα από τον Μπουγαΐδη γυρνώντας την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, από όπου ο Επστάιν δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ έκανε… διαγωνισμό για το ποιος από τους μέσους της θα κάνει τα περισσότερα λάθη και στο 34’ ο Ατρόμητος πλησίασε και σε δεύτερο τέρμα, όταν ο Καραμάνος απέναντι από τον Κωνσταντόπουλο, είδε τον Έλληνα διεθνή να αποκρούει εντυπωσιακά και να σώζει την ομάδα του από βέβαιο κίνδυνο.

Η πρώτη τελική προσπάθεια της ΑΕΚ, ήρθε στο 36’ όταν ο Λεονάρντο έκανε χλιαρό σουτ με τον Ιτάνζ να μπλοκάρει την μπάλα. Στο επόμενο λεπτό, ο Λεονάρντο βγήκε απέναντι στον Ιτάνζ, με τον Σκόνδρα να τον μαρκάρει και τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης να διαμαρτύρονται για πέναλτι.

Στο 45’ η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Λεονάρντο να κάνει το μακρινό σουτ, και τον Ιτάνζ να αποκρούει σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Μήτρογλου έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0, όταν απέναντι από τον Κωνσταντόπουλο έστειλε την μπάλα άουτ.

Ολική ανατροπή!

Στο ημίχρονο, ο Νίκος Κωστένογλου έκανε δύο αλλαγές οι οποίες έμοιαζαν… επιβεβλημένες. Στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν οι Κλωναρίδης και Χοσέ Κάρλος αντί των Κοντοέ και Εγγλέζου με τον Ταξιάρχη Φούντα να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Χοσέ Κάρλος μπροστά από τους Καφέ και Μάκο.

Με τις αλλαγές αυτές, η ΑΕΚ άλλαξε και την εικόνα της άμεσα και στο 47΄ο Μάκος βγήκε στα πλάγια με το γύρισμά του να μην είναι καλό και τον Λυμπερόπουλο να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ένα λεπτό αργότερα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ άλλαξαν υπέροχα την μπάλα στην περιοχή, με τον Μάκο να κάνει το σουτ και την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Χοσέ Κάρλος θύμισε γιατί αποκτήθηκε από την ΑΕΚ. Εντός περιοχής έκανε πανέμορφη ντρίπλα και με ωραίο σουτ ισοφάρισε άμεσα για την Ένωση.

Οι γηπεδούχοι μετά την ισοφάριση ανέβασαν ρυθμούς παίζοντας πραγματικά όμορφο ποδόσφαιρο και ο Καφες με κεφαλιά είδε τον Ιτάνζ να αποκρούει. Στο 55’ ο Νίκος Λυμπερόπουλος έδειξε για ακόμα μία φορά το μεγαλείο του. Πεσμένος στο έδαφος με «σκαφτό» σουτ ολοκλήρωσε την ανατροπή σε ένα μαγικό δεκάλεπτο για την Ένωση!

Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Καλαματιανός επιθετικός, σήκωσε εκ νέου το ΟΑΚΑ στο… πόδι. Στο 61’ είδε την μπάλα στην κίνηση με ένα άπιαστο σουτ, πέτυχε ένα από τα ομορφότερα τέρματα του φετινού πρωταθλήματος, κάνοντας το 3-1.

Και πάλι ζωντανός

Ο Ατρόμητος όμως, δεν ήταν έτοιμος να παραδοθεί και απάντησε άμεσα. Στο 68’ ύστερα από κόρνερ, ο Τόμας με καρφωτή κεφαλιά, μείωσε σε 3-2, δίνοντας εκ νέου ελπίδες στην ομάδα του για θετικό αποτέλεσμα.

Στο 79’ ο Μήτρογλου για ακόμα μία φορά απώλεσε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε με το σουτ απέναντι από τον Κωνσταντόπουλο να μην είναι δυνατό με τον Έλληνα διεθνή να μπλοκάρει εύκολα.

Μέχρι το τέλος, ο Ατρόμητος πίεσε χωρίς να καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση και η ΑΕΚ κράτησε μία πολύ σημαντική νίκη που ίσως αποδειχθεί καθοριστική για τη «μάχη» του Champions League.
onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ