2012-05-10 20:56:48
Φωτογραφία για ΔΗΜΑΡ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση, ανακοίνωσε η Δημοκρατική Αριστερά, βάλλοντας κατά του Αλέξη Τσίπρα: «Κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές» και «πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο», ανέφερε η ΔΗΜΑΡ. Μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στους επικεφαλής της ΕΕ, της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του Eurogroup, στην οποία αναφέρει ότι «οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής».

Προσθέτει ότι «με το σύνολο των χειρισμών της κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές», ενώ τονίζει ότι με τις αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της δεν υπάρχει πολιτική συνεννόηση. Επίσης, αναφέρει ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφέρει: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση.


» Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνολο των χειρισμών της κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με πιθανό αποτέλεσμα την αναθέρμανση του δικομματισμού και τη συντηρητική μετατόπιση.

» Οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του για την ελληνική οικονομία, η εμμονή στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, που συνιστά πτωχευτικό γεγονός και αποτελεί ρήξη με την Ευρωζώνη, δυσχεραίνουν την πολιτική συνεννόηση. Η διατύπωση μαξιμαλιστικών θέσεων ακυρώνει οποιαδήποτε λύση. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο.

» Η ΔΗΜΑΡ επιμένει σταθερά στη ρεαλιστική κατεύθυνση της σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο μέσα από σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας αλλά και τη σταθερή προσήλωση στην παραμονή της χώρας στο ευρώ».

Τσίπρας: Ψάχνουν αριστερό Καρατζαφέρη

«Δεν θα προδώσουμε την ελπίδα του λαού για να πάρουμε τρία υπουργεία», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «η αρχικά διαφαινόμενη προθυμία των κομμάτων του μνημονίου να συνεργαστούν ήταν προσχηματική».

»Αυτό που πραγματικά επιδιώκουν τα δύο κόμματα του μνημονίου είναι να βρουν έναν αριστερό Καρατζαφέρη ώστε να συνεχιστεί η λαίλαπα του μνημονίου που πριν από τρεις ημέρες καταδίκασε στην κάλπη ο ελληνικός λαός και με τη συνενοχή της Αριστεράς».

«Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα και περιθώριο για το σχηματισμό προγραμματικής κυβέρνησης συμβατής με τη λαϊκή ετυμηγορία», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επιστρέφοντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή που είχε λάβει, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με τους αρχηγούς των κομμάτων.

«Βρήκαμε ευρεία στήριξη στους κοινωνικούς φορείς, αλλά ελάχιστη στις κοινοβουλευτικές δυνάμεις. Σας επιστρέφω λοιπόν την εντολή και ελπίζω ότι θα βρεθεί συμβατή λύση με τις επιθυμίες του λαού», είπε ο κ. Τσίπρας στον κ. Παπούλια.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη λύπη του γιατί όπως είπε σε «αυτές τις κρίσιμες στιγμές να μην βρίσκεται λύση, όπως λέτε, συμβατή με τις επιλογές, τους πόθους και το μέλλον του ελληνικού λαού».

»Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα βρίσκεται σε αρμονία με τη λαϊκή επιταγή» τόνισε, προσθέτοντας ότι η λαϊκή επιταγή είναι να ματαιωθούν τα μέτρα λιτότητας «που βυθίζουν στην απόγνωση και στην απελπισία κάθε Ελληνίδα και Έλληνα».

Σχολιάζοντας την δήλωση του κ.Τσίπρα περί «αριστερού Καρατζαφέρη» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε: «Ξεπέζεψε Αλέξη».

****

Αρνητική, εμμέσως πλην σαφώς, ήταν η πρώτη αντίδραση από το Κίνημα Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην πρόταση του Φώτη Κουβέλη για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, με ορίζοντα διετίας και στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, δηλωσε ότι ισχύουν όσα είχε πει στην πρόσφατη ομιλία του ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος στην ΚΟ.

Ο κ. Καμμένος είχε τονίσει πως θα πρέπει να γίνει κυβέρνηση εθνικού σκοπού «και αν τα κόμματα που στήριξαν το μνημόνιο αποφασίσουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους, και αποσύρουν τις δεσμευτικές υπογραφές τους, τότε μπορούμε να

συμμετέχουμε σε μια οικουμενική κυβέρνηση κατάργησης του Μνημονίου, των δανειακών συμβάσεων, και άμεσης ανακήρυξης της ΑΟΖ, και βεβαίως τιμωρίας γι΄αυτούς που ενέπλεξαν τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια».

Όπως είπε ο κ. Κουίκ αυτή η πρόταση θα έρθει στη διαβούλευση των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τόνισε ότι το κόμμα του θέλει να υπάρξει κυβέρνηση. Παράλληλα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν την σύγκληση της Βουλής προκειμένου να καταθέσουν την «εθνική αντιπρότασή» τους στην κρίση των 300 βουλευτών.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ