2015-12-18 11:35:05
Φωτογραφία για ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΘΕΛΩ ΜΙΑ Ν.Δ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Θα υπάρξει πρόβλημα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. αν ο νέος αρχηγός επιλέξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιεί με συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική» ο Άδωνις Γεωργιάδης και διαμηνύει σε όλους τους υποψήφιους ότι όποιος θέλει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ να το πει «από τώρα», πριν από τις εκλογές της Κυριακής. Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος δηλώνει μάλιστα ότι το όραμά του είναι μια Νέα Δημοκρατία που δεν θα ντρέπεται για την ιδεολογική ταυτότητά της και «δεν θα δίνει μονίμως εξετάσεις στην Αριστερά».

Ταυτόχρονα δεσμεύεται ότι αν αναδειχτεί αρχηγός της Ν.Δ. θα κάνει «τα πάντα» για τη μείωση των φόρων, συμπεριλαμβανομένης και ενδεχόμενης νέας μείωσης των κρατικών δαπανών.

Δεσμεύεται ταυτόχρονα για την ολοκλήρωση όλων των «φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων» και μάλιστα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Βάλλει, παράλληλα, κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας χαρακτηρίζοντας «παράνομες» και «ανήθικες» τις αντικαταστάσεις των διοικητών των νοσοκομείων. Προειδοποιεί δε ότι με τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ θα πάψουν να λειτουργούν πάρα πολύ γρήγορα και προεξοφλεί μάλιστα ότι θα δικαιωθούν όσοι από τους απερχόμενους διοικητές προσφύγουν για το θέμα στην ελληνική δικαιοσύνη.


Εάν εκλεγείτε αρχηγός την Κυριακή, ποιο είναι το πρώτο που θα αλλάξετε στη Ν.Δ.;

«Θα αλλάξω το στιλ και τη φιλοσοφία της. Τη θέλω πιο δραστήρια, πιο επικοινωνιακή, πιο μαχητική, πιο αποφασιστική. Θέλω μία Νέα Δημοκρατία που δεν θα φοβάται την Αριστερά. Θέλω μία Νέα Δημοκρατία που δεν θα φοβάται τον Λάκη Λαζόπουλο. Θέλω μία Νέα Δημοκρατία που δεν θα ντρέπεται να δηλώνει την ιδεολογική της ταυτότητα. Θέλω μία Νέα Δημοκρατία που δεν θα δίνει μονίμως εξετάσεις στην Αριστερά».

Και στην οικονομική πολιτική; Θα ακολουθήσετε την οικονομική φιλοσοφία της κυβέρνησης Σαμαρά;

«Στην οικονομική πολιτική η φιλοσοφία που θα ακολουθήσω είναι πάρα πολύ απλή. Θα μειώσουμε τους φόρους. Θα κάνουμε τα πάντα για να μειώσουμε τους φόρους. Θα ολοκληρώσουμε όλες τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και θα κάνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται όλες τις μεταρρυθμίσεις. Θα μειώσουμε τους φόρους ακόμα κι αν πρέπει να περικόψουμε κρατικές δαπάνες και όσες κρατικές δαπάνες χρειαστεί. Ενα κεντρικό μήνυμα. Θα μειώσουμε τους φόρους».

Πώς σχολιάζετε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τις διοικήσεις των νοσοκομείων;

«Παράνομες. Ο νόμος που είχα φτιάξει προέβλεπε συγκεκριμένο τρόπο αξιολογήσεως των διοικητών των νοσοκομείων. Από τη στιγμή που ο τρόπος αυτός δεν τηρήθηκε, και προέβλεπε γραπτή στοχοθέτηση από τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών, η εκδίωξη των διοικητών των νοσοκομείων είναι παράνομη και είμαι βέβαιος ότι όσοι πάνε στο δικαστήριο θα κερδίσουν. Εκτός όμως από παράνομη, είναι και ανήθικη, γιατί έγινε με κομματικά κριτήρια. Αλλά, εκτός και από παράνομη και ανήθικη, είναι λάθος και είναι λάθος διότι ναι μεν ξήλωσαν τους διοικητές των νοσοκομείων, αλλά δεν έχουν διάδοχη κατάσταση. Βάζουν να εκτελούν χρέη διοικητού οι διευθυντές ιατρικής υπηρεσίας. Αυτοί όμως δεν μπορούν να ασκήσουν διοικητικά καθήκοντα και θα δείτε ότι πάρα πολύ γρήγορα τα νοσοκομεία θα παύσουν να λειτουργούν».

Διαβεβαιώνετε ότι σε περίπτωση που δεν κερδίσετε θα στηρίξετε όποιον εκλεγεί. Ακόμη και αν η ηγεσία της Ν.Δ. αποφασίσει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ;

«Φυσικά. Τι θα πει ακόμα και αν η ηγεσία αποφασίσει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ; Αφού προηγουμένως σας είπα ότι και οι τρεις συνυποψήφιοί μου και εγώ έχουμε δεσμευτεί στο εκλογικό σώμα ότι δεν θα κάνουμε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, κανένας από τους τέσσερις μας δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση για να κάνει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάποιος θέλει να κάνει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να το πει τώρα. Αν δεν το πει τώρα και πάει να κάνει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ εκ των υστέρων, προφανώς θα υπάρξει πολύ μεγάλο πρόβλημα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στη βάση της Νέας Δημοκρατίας. Φαντάζομαι ότι κανένας δεν θέλει να κάνει κάτι τέτοιο».

Θα αποδεχόσασταν μια πρόταση για την αντιπροεδρία της Νέας Δημοκρατίας αν δεν κερδίσετε τις εκλογές;

«Θα υπηρετήσω τον νέο πρόεδρο του κόμματος, αν δεν είμαι εγώ, από όποια θέση εκείνος επιλέξει».

Πώς σχολιάζετε τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα ως ικανότερο να αντιπαρατεθεί στον Αλέξη Τσίπρα;

«Όπως έχω επανειλημμένως πει, δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις. Το εκλογικό σώμα είναι πλέον κινούμενη άμμος και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια το αποτέλεσμα. Οι δημοσκόποι κινούνται σε αχαρτογράφητα νερά. Όλα λοιπόν κρίνονται εκ του αποτελέσματος».

Θεωρείτε ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει λάβει το «χρίσμα» από τον Κώστα Καραμανλή;

«Ο Κώστας Καραμανλής πιστεύω ότι δεν εμπλέκεται ενεργά σε αυτή τη διαδικασία. Ως πρώην πρόεδρος του κόμματος παραμένει ουδέτερος και εγγυητής της ενότητας της παρατάξεως. Βέβαια, ομολογώ το ότι τόσοι πολλοί φίλοι του έχουν βγει και έχουν δηλώσει όσα έχουν δηλώσει, με προβληματίζει. Αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά εμένα».

Θα ψηφίσετε υπέρ ή κατά του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών;

«Πρέπει να δω την τελική μορφή του νόμου για να σας απαντήσω. Θέλω να βοηθήσουμε ως πολιτεία να αναγνωρίσουμε αστικά δικαιώματα σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν επιλέξει να συμβιώνουν, αλλά δεν θέλω αυτό να γίνει με τρόπο που θα προσβάλει την ελληνική οικογένεια».

«Ναυτεμπορική» 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ