2023-11-04 08:55:20
Φωτογραφία για Μήπως βάζεις περισσότερη ενυδατική από όση χρειάζεσαι;



Στο διαδίκτυο μπορείς να δεις γυναίκες με γυαλιστερές επιδερμίδες που μοιάζει σαν να τις έχει λούσει το φως, σαν να κάνει ρεφλεκτέρ το χιόνι επάνω στο δέρμα τους και λάμπουν! Και αναρωτιέσαι: ποια προϊόντα είναι εκείνα που εγγυώνται ένα τέτοιο αποτέλεσμα και πόσο συχνά μπορείς να τα χρησιμοποιείς για να φτάσεις κι εσύ να έχεις ένα αντίστοιχα φωτεινό και γυαλιστερό δέρμα άκρως ενυδατωμένο;

Οι δερματολόγοι δεν ψάχνουν για ορούς, έλαια και εξειδικευμένες ενυδατικές κρέμες αλλά υποστηρίζουν πως μπορεί να πρόκειται πραγματικά για υπερβολική ενυδάτωση στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας.

Τι θα συμβεί αν χρησιμοποιήσεις πάρα πολύ ενυδατική κρέμα

Πρώτα απ ‘όλα, η εφαρμογή υπερβολικής ενυδατικής κρέμας δεν είναι εγγενώς προβληματική εάν τα συστατικά είναι ήπια και θρεπτικά, πιθανότατα απλώς θα τελειώσει πιο γρήγορα το προϊόν. «Κάποια στιγμή, το δέρμα γίνεται πλήρως κορεσμένο με το προϊόν, επομένως περισσότερο δεν προσφέρει κανένα πρόσθετο όφελος», λέει ο Joshua Zeichner, MD, FAAD, δερματολόγος της Νέας Υόρκης.


Εάν χρησιμοποιείς μια κανονική ενυδατική κρέμα με βασικά συστατικά, δεν θα συμβεί τίποτα ιδιαίτερα «κακό» στο δέρμα σου. Η επιδερμίδα σου μπορεί να είναι λίγο κολλώδης . «Σημαίνει ότι το προϊόν δεν απορροφάται σωστά», δήλωσε στο Well+Good η Purvisha Patel, MD, πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος και ιδρύτρια της Visha Skincare. «Συμβαίνει εάν χρησιμοποιούνται πάρα πολλά προϊόντα ταυτόχρονα ή με λάθος σειρά».

Ο Joshua Zeichner, προσθέτει ότι η πολύ συχνά εφαρμογή στο δέρμα ορισμένων καλοήθων συστατικών, όπως η βαζελίνη, που δημιουργούν ένα αποφρακτικό φράγμα, AKA όπου τίποτα δεν μπορεί να εισέλθει ή να βγει, πολύ συχνά μπορεί θεωρητικά να είναι επιβλαβές για το δέρμα. Αυτό μπορεί να αλλοιώσει το περιβάλλον του δέρματος μειώνοντας το οξυγόνο και την υγρασία που έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα σου. «Αυτό το τεχνητό εξωτερικό περιβάλλον επηρεάζει τη βιολογική δραστηριότητα των ίδιων των κυττάρων του δέρματος…και ενώ είναι ιδανικό για την ενίσχυση της επούλωσης πληγών για ανοιχτές πληγές στο δέρμα, ορισμένοι πιστεύουν ότι η συνεχής χρήση μπορεί να κάνει το δέρμα “τεμπέλικο” (lazy skin) με την πάροδο του χρόνου», λέει.

Το Lazy Skin είναι όταν το δέρμα σου δεν μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να παράγει φυσικά έλαια όταν έρχεται σε επαφή με τον ψυχρό χειμωνιάτικο αέρα ή να τραβιέται όταν κάνει ζέστη και υγρασία. Με την πάροδο του χρόνου, απλώς σταματά να παίρνει ενδείξεις από το περιβάλλον του και δεν κάνει τίποτα άλλο από το να λαμβάνει περισσότερα αποφρακτικά συστατικά.

Τι συμβαίνει εάν χρησιμοποιείς υπερβολική ποσότητα ενεργού ενυδατικής κρέμας

Σήμερα, πολλές ενυδατικές κρέμες είναι γεμάτες με συμπυκνωμένα, στοχευμένα συστατικά που μας βοηθούν να δούμε αποτελέσματα πέρα από το να διατηρούν την επιδερμίδα μας ενυδατωμένη. «Εάν χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα που περιέχει ένα δραστικό συστατικό όπως η ρετινόλη ή ένα απολεπιστικό οξύ, τότε η υπερβολική εφαρμογή μπορεί να είναι πραγματικά προβληματική», λέει ο Δρ Zeichner.

«Ειδικά σε υψηλότερες συγκεντρώσεις, αυτές οι δραστικές ουσίες μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμό του δέρματος, που τελικά μπορεί να σημαίνει ξηρότητα και φλεγμονή».O Δρ. Zeichner λέει ότι ο κνησμός, η ερυθρότητα ή το ξεφλούδισμα μπορεί να αποτελούν ένδειξη ότι χρησιμοποιείς υπερβολική ποσότητα ενυδατικής κρέμας με ισχυρά συστατικά περιποίησης του δέρματος. . «Η καλύτερη συμβουλή μου είναι να ακούς τι χρειάζεται το δέρμα σου. Εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα εάν και όταν τη χρειάζεστε, όχι μόνο επειδή πιστεύετε ότι πρέπει», λέει.

Ο Δρ Zeichner υποστηρίζει ότι μια ενυδατική κρέμα δεν χρειάζεται να είναι στην καθημερινή μας ρουτίνα. «Οι ενυδατικές κρέμες είναι χρήσιμες όταν οι άνθρωποι τις χρειάζονται, αλλά δεν είναι απαραίτητες συνέχεια». Εάν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις μια, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια ποσότητα ενός φουντουκιού για πρόσωπο και λαιμό.

πηγή


themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ